blank

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti: profit de 76 milioane lei în primele nouă luni şi trafic de pasageri în creştere

0 605

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele nouă luni ale anului curent, venituri totale de 488 milioane lei, în creştere cu 7.5% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, iar profitul brut s-a ridicat la 76 milioane lei, de trei ori mai mare decât cel bugetat pentru întregul an 2013. Veniturile totale pentru 2013 sunt estimate la 650 milioane lei.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti

Tot în primele nouă luni ale anului, pe cele două aeroporturi bucureştene – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu – s-a înregistrat un trafic total de 5.866.317 de pasageri şi 73.031 mişcări aeronave comerciale (aterizări şi decolări). Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul pasagerilor a crescut cu aproximativ 1%.

Evoluţia traficului aerian pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti se înscrie în tendinţa generală înregistrată la nivel european. Conform statisticilor publicate de către Airport Council International (ACI), în primele opt luni ale acestui an, numărul pasagerilor de pe aeroporturile Uniunii Europene a crescut cu 0,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

Leave A Reply

Your email address will not be published.