Comisia Europeană a aprobat garanția de stat pentru împrumutul de aproximativ 62 de milioane EUR către Blue Air

0 509

Pandemia de COVID-19 a pus în dificultate toată industria aviatică din lume, iar sute de companii aeriene au fost afectate. Milioane de zboruri anulate, zeci de milioane de pasageri afectați de zborurile neonorate, plus restricțiile de călătorie impuse de majoritatea statelor lumii au dus la prăbușirea aviației comerciale.

Inevitabil, printre companiile aeriene afectate sunt TAROM și Blue Air. Încă din luna mai se discută despre un sprijin din partea autorităților, sprijin care se lasă așteptat. Dar avem convingerea că într-un final companiile românești vor fi salvate.

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, garanția de împrumut pentru aproximativ 62 de milioane EUR (aproximativ 300 de milioane de lei) către Blue Air. Statul garantează creditul către Blue Air, dar cu o condiție. Vrea rambursarea banilor în 6 ani, timp în care va impune 2 reprezentanți în conducerea companiei aeriene low-cost.

La finalul lunii iulie, Blue Air a transmis un mesaj disperat către Guvernul României. Ordonanța de urgență cu privire la ajutoarele către Blue Air și TAROM a fost aprobată. Comisia Europeană a aprobat. Rămâne doar ca banii să ajungă în conturile companiilor aeriene.

State_aid__Commission_approves__62_million_Romanian_loan_guarantee_to_compensate_Blue_Air_for_damage_suffered_due_to_coronavirus_outbreak_and_provide_the_airline_with_urgent_liquidity_support

Leave A Reply

Your email address will not be published.