City break Oradea: ce am vizitat și unde am mâncat în Oradea
În perioada 14-16 august, am avut bucuria să descopăr unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Este vorba de Oradea, un oraș cosmopolit, colorat și elegant. Am profitat de oferta Blue Air pentru zborurile București – Oradea și am ales să fim turiști în România, într-un city break la Oradea.
Am avut la dispoziție o zi și jumătate ca să punctăm cele mai importante obiective turistice și zone din Oradea, iar acest lucru l-am putut face grație lui Dragoș, un orădean mândru de orașul său. Ne-a fost ghid și ne-a recomandat câteva restaurante și locuri cu mâncare delicioasă.
Citiți în continuare ca să aflați ce am vizitat și pe unde am mâncate în Oradea.
Am ajuns în Oradea la orele prânzului. După ce ne-am cazat și am lăsat bagajeșe, am mers în căutarea unui loc unde să mâncăm. Scurta noastră vacanță în Oradea a debutat cu o masă delicioasă la Allegria, un elegant restaurant aflat pe Calea Republicii 33, aproape de zona centrală a orașului.
După spectacolul culinar, am pornit la pas spre centrul vechi al Oradei. Am fost fascinati de cladirile frumos colorate, de arhitectura în stilul Art Nouveau, de relaxarea oamenilor, de zonele frumos reabilitate și conservate. Zonele pietonale sunt presărate cu terase ale restaurantelor și cafenelor, dar nu înghesuite. Parca te îndemnau să iei loc și să savurezi o cafea, o bere, o înghețată. Personal, nu am simțit forfota și gălăgia. Totul era ardelenește.
Ne-am plimbat pe malul Crișului. Am vizitat Palatul Vulturul Negru, Piața Unirii, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, zona cu Hotel Astoria și Teatrul Regina Maria, Parcul 1 Decembrie, Cetatea Oradea.
Ne-am hidratat și odihnit picioarele la terasa Spoon. Un loc unde se poate mânca bine, dar noi am preferat berea.
Cina am luat-o la Pizzeria Napoletana L’Autentica, recunoscută printre orădeni pentru pizza făcută cu blatul pufos din maia. Nu sunt specialist în pizza, dar sunt gurmand și pot spune că am savurat cea mai bună pizza din România. Să fi fost blatul de vină?
Și așa ne-am încheiat prima zi, cu o plimbare pe străzile orașului, noaptea. Nu am avut un traseu bine definit. Ne-am lăsat purtați de drumurile și cărările Oradei.
A doua zi a început cu o cafea buna la Meron Alecsandri, o cafenea aflată pe Strada Vasile Alecsandri, zonă pietonală cu multe pub-uri, baruri, cafenele și restaurante.
Apoi am urcat pe dealul Ciuperca pentru a admira Oradea de la înălțime. Dacă ajungeți în Oradea, nu ratați acest loc. E superbă priveliștea.
Am asistat la slujba de Sf. Maria în cadrul Catedralei Romano-Catolică și ne-am fotografiat la Șirul Canonicilor. Ambele se află pe Strada Șirul Canonicilor.
Prânzul l-am luat la Casuta cu Nuci, un restaurant fain și cu mâncare delicioasă. goulash, ciolan bavarez la cuptor, pulpă de rață cu varză călită roșie printre preparatele comandate de noi.
Și ne-am indulcit la Cofetaria&Pizzeria Danessa. Prajiturile arătau prea bine și au fost prea bune ca să mai avem răbdarea să le fotografiem.
Cu siguranță vom mai călători la Oradea. Sunt încă foarte multe locuri pe care vrem să le descoperim, cum ar fi Grădina Zoologică, Muzeul Ady Endre, Primăria și urcarea în turnul primăriei (acum în renovare), Aquapark Nymphaea și multe alte clădiri, care acum sunt în renovare.
Recomandări de restaurante, cafenele, baruri & pub-uri: Rivo, Allegria, Spoon, The Dock, Piata9, Casuta cu Nuci, Pizzeria Napoletana L’Autentica, Cyrano, Cofetaria&Pizzeria Danessa.
Recomandări de vizitat: Cetatea Oradea, Șirul Canonicilor, Catedrala Romano-Catolică, Dealul Ciuperca, Grădina Zoologică, Primăria și urcarea (acum în renovare) în turnul primăriei, Aquapark Nymphaea, Parcul 1 Decembrie, Zona pietonală Vasile Alecsandri, Calea Republicii, Palatul Moskovits-Miksa, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Parcul Libertății și plimbarea pe malul Crișului, Neologue Synagogue Sion.
Dacă ați fost la Oradea și aveți completări, le așteptăm cu mare drag în comentariile acestui articol.