City break Oradea: zborul cu Blue Air în vremea pandemiei de COVID-19.

1 769

Weekend-ul trecut l-am petrecut la Oradea, un frumos și cochet orășel dintr-o altă Românie. Ne-a impresionat coloristica și arhitectura, dar mai ales faptul că orașul a fost reabilitat și pus pe harta turistică a României și pe rețeaua de orașe cu arhitectura în stilul Art Nouveau.

Și în vremea pandemiei de COVID-19 nu prea sunt multe alternative de a călători în scop turistic. Așa că am profitat de oferta Blue Air și am ales să zburăm intern București – Oradea. Am ales să fim turiști în țara noastră.

În acest articol o să vă povestim pe scurt despre cele 2 zboruri: București – Oradea și Oradea – București. Noi am ales să călătorim light, cu bagajele mici de 6kg. Pentru 2 nopți nu am avut nevoie de mai mult.

Pe zborurile interne, singurul control este cel de bagaje și securitate. Așa că prezența la aeroport nu e necesară cu mai mult de 1.5-2 ore înainte de ora decolării. Și asta doar dacă vreți să treceți și pe la birourile de check-in ca să vă lăsați bagajul sau să vă luați boardingpass-ul.

Noi am ajuns la aeroport în jurul orei 8, fără să fie prea multă aglomerație. Am mers direct la controlul bagajelor și în 10-15 minute eram deja la poarta de îmbarcare pentru Oradea. Am fost nevoiți să stăm aproximativ 1.5 ore în sala de așteptare. Menționez că aveam check-inul făcut online și boardingpass-ul printat.

De la intrarea în aeroport și pe toată durata zborurilor, toți pasagerii sunt obligați să poarte masca pe nas și gură. Cu excepțiile când mâncați sau consumați lichide.

București – Oradea cu Blue Air

0B3077 București 10:45 – 11:40 Oradea
0B3078 Oradea 12:25 – 13:20 București

Orele sunt foarte bune. Am ajuns la Oradea după aproximativ 50 de minute de zbor, în jurul prânzului. Până am ieșit din aeroport și până ne-am învârtit puțin prin oraș, s-a făcut și ora de cazare. Și apoi am avut o jumătate de zi de luat Oradea la pas.

Zborul de retur Oradea – București decolează la 12:25. Noi ne-am prezentat la aeroport în jurul orei 11:00 și am avut suficient timp pentru toate formalitățile. ATENȚIE! Ar fi bine să vă printați boardingpass-urile pentru Oradea – București sau să stați la birourile de check-in pentru a lua boardingpassul tipizat. Nu se acceptă cel de pe telefonul mobil.

Îmbarcarea s-a făcut la timp, civilizat, ca în vremurile bune. Pe zborul București – Oradea am fost 97 de pasageri. Pe zborul de retur am fost 101 pasageri. Pot spune că avioanele Blue Air au avut un grad de încărcare de aproxiamtiv 80%, un LF foarte bun pentru această rută.

Pe zborul București – Oradea am zburat cu Boeing 737-500 (YR-BAG) de 126 de locuri. Pe zborul retur Oradea – București am zburat cu Boeing 737-300 (YR-BAP) de 148 de locuri.

Pe durata zborurilor, însoțitorii de bord au împărțit GRATUIT apă și ceva de ronțăit. Pe un zbor de 50 de minute nici nu ai nevoie de mai mult. Noi am refuzat pentru a nu ne scoate masca.

Cu excepția faptului că aeroporturile sunt mai mult goale, totul a decurs bine. Fără întârziere. Și nici nu am simțit tensiunea pandemiei. Noul coronavirus ne-a făcut să fim mai liniștiți, mai protectori și mai atenți cu sănătatea noastră, fără să ne mai călcăm în picioare și fără să ne suflăm în ceafă.

Călătoriți responsabili și informați!

*Vacanța noastră NU a fost sponsorizată de agenți economici publici / privați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.