Cipru a ridicat restricțiile pentru Belgia, Danemarca, Monaco, Vatican și Iordania

0 92

Guvernul cipriot a ridicat restricțiile de intrare pentru cetățenii a cinci țări, după ce acestea au confirmat că numărul infecțiilor cu COVID-19 în aceste teritorii a scăzut recent. Potrivit unei declarații publicate de Ministerul de Interne cipriot, călătorii din Belgia, Danemarca, Monaco, Vatican și Iordania vor fi eligibili să intre pe teritoriul mediteranean de est fără a fi obligați să respecte cerințele de testare și carantină la sosirea lor.

Pe lângă statele menționate mai sus, lista verde a țării, în care sunt plasate țările considerate sigure pe baza situației lor epidemiologice, include:

  • State membre ale Uniunii Europene: Polonia, Malta, România, Austria, Republica Cehă, Bulgaria, Germania, Ungaria, Finlanda, Italia, Slovacia, Estonia, Croația, Grecia, Franța, Luxemburg, Lituania și Slovenia.
  • State membre Schengen precum Islanda, Elveția, Norvegia și Liechtenstein, precum și țări terțe, Australia, Noua Zeelandă, Israel și Singapore.

În ceea ce privește călătorii care provin din țări care se află pe lista portocalie, aceștia trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test de Coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore, la sosirea lor în Cipru. Ministerul de Interne a dezvăluit că țările care se afla pe lista portocalie sunt:

  • state membre ale Uniunii Europene: Portugalia, Letonia, Suedia, Țările de Jos și Irlanda și state mici, cum ar fi Andorra.
  • țări terțe: China (inclusiv Hong Kong, Macao și Taiwan), Japonia, Statele Unite ale Americii, Arabia Saudită, Canada, Serbia, Coreea de Sud, Liban, Qatar, Macedonia de Nord, Azerbaidjan și Kosovo.

Cipru a ridicat restricțiile pentru Belgia, Danemarca, Monaco, Vatican și Iordania.

Pasagerii care provin din state care se află pe lista roșie sunt obligați să prezinte un rezultat negativ al unui test de Coronavirus, care să nu fie mai vechi de 72 de ore, înainte de plecare și să facă un alt test la sosirea în Cipru. În plus, trebuie să rămână auto-izolați până când primesc rezultatul negativ al testului de COVID-19, întrucât această categorie include țările puternic afectate de virus.

Potrivit declarației publicate de Ministerul de Interne al Ciprului, Spania și Regatul Unit au raportat recent multe infecții cu COVID-19 și, prin urmare, ambele teritorii au fost mutate din categoria portocalie în categoria roșie a țărilor din lista actualizată a Ciprului. În plus, următoarele țări fac parte, de asemenea, din lista roșie; San Marino, Rusia, Rwanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Belarus, Egipt, Thailanda, Georgia, Armenia, Kuweit, Bahrein, Moldova, Albania, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Brunei.

Alte teritorii care nu sunt incluse în niciunul dintre grupurile menționate mai sus se află pe lista gri. Cetățenii care călătoresc din țări care se află pe lista gri trebuie să respecte cerințele de testare și carantină. Cu toate acestea, cetățenii ciprioți și membrii familiilor acestora și cetățenii UE sau SEE și persoanele care dețin cetățenia elvețiană au voie să intre în Cipru, în ciuda regulilor actuale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.