China ia în calcul deschiderea granițelor pentru turiștii străini

0 112

Guvernul chinez a publicat luni, 19 septembrie, un proiect de lege menit să dezvolte turismul și să faciliteze intrarea străinilor din țările vecine în China.


Potrivit proiectului publicat de Ministerul Culturii și Turismului din China, grupurile turistice organizate de agențiile de turism vor putea călători în regiunile de graniță ale Chinei. În același timp, se presupune că turiștilor li se va permite să determine singuri punctele de intrare și de ieșire, adică se poate presupune că va fi posibilă trecerea graniței în diferite locuri. Detaliile privind momentul intrării în vigoare al acestui proiect și lista țărilor permise nu au fost încă făcute publice.

China și-a închis granițele pentru turiștii străini chiar la începutul anului 2020, când pandemia de COVID-19 era la început. Puțini au reușit să „călătorească” în China în ultimii doi ani, poate doar cei cu vize speciale valabile.

În această vară, guvernul chinez și-a înăsprit semnificativ restricțiile de control COVID-19 pentru a limita răspândirea tulpinii Omicron. În septembrie, au fost introduse carantine complete sau parțiale în multe zone metropolitane.

Așadar, conform noului proiect, turiștilor străini li se va permite să viziteze siturile turistice de graniță ale Chinei, dar numai ca parte a unor grupuri organizate de agențiile de turism.

Cu toate acestea, nu este specificat dacă turiștii vor trebui să respecte în continuare cerințele actualei carantine din China – o săptămână de izolare într-un hotel și trei zile de auto-monitorizare acasă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.