Biletele la avion s-au scumpit în Rusia după anunțul făcut de Putin

0 183

În dimineața zilei de 21 septembrie, Putin a ținut un discurs ce a avut rolul să mobilizeze populația la arme. Cu alte cuvinte, Putin a anunțat mobilizarea parțială și activarea cetățenilor aflați în rezervă, adică cei ce au făcut un stagiu de pregătire.


Imediat după acest anunț, cetățenii ruși au dat năvală pe site-urile companiilor aeriene și au cumpărat bilete spre puținele destinații spre care mai pot zbura. În acest context, multe zboruri sunt epuizare sau puținele locuri rămase dispobile au ajuns să coste și 10 000 de dolari. Rușii mai pot călătorii spre destinații din Emiratele Arabe Unite, Turcia, China sau țările învecinate.

Până la prânz, ora Moscovei, zborurile directe din capitala Rusiei către Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan și Kârgâzstan nu mai apăreau pe site, anunță Hotnews.

Însă autoritățile de la Kremlin au dat ordin ca operatorii aeriani să nu mai vândă bilete bărbaților cu vârstele cuprinse între 18 și 65 de ani, ci doar celor cu dispensă de la Ministerul Apărării. Nici pe calea ferată situația nu e mai liniștită. Sute de mii de bărbați vor să cumpere bilete pentru a fugi din localitățile lor. Cei care au mai mulți bani, zboară din Rusia spre țări precum Turcia, Egipt și Thailanda pentru a sta acolo în perioada mobilizării.

Aproape 300.000 de rezerviști sunt în prezent afectați de acest apel la mobilizare, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. În discursul său către națiune, Vladimir Putin a precizat că mobilizarea acestor forțe civile este efectivă începând cu ziua de azi, informează Digi24.

Leave A Reply

Your email address will not be published.