blank

China elimină carantina pentru călătorii internaționali

0 512

China va fi pe deplin deschisă călătorilor internaționali din ianuarie 2023, deoarece țara va pune capăt politicilor de carantină cu puțin timp înainte de începerea sărbătorilor de Anul Nou Chinezesc. Noile reguli vor intra în vigoare la 8 ianuarie 2023, deschizând țara pentru vizitatorii străini și cetățenii chinezi care revin în țară.

China a relaxat politicile sale stricte de COVID, în ultimele luni, în urma protestelor și tulburărilor sociale din multe orașe din țară.   

Decizia de a pune capăt cerințelor de carantină pentru călătorii internaționali vine în urma unei decizii anterioare de a relaxa măsurile de COVID, la sfârșitul lunii noiembrie 2022. Apoi, guvernul local a scurtat perioada de carantină la două zile de la șapte, precum și a solicitat un singur test COVID-19 înainte de sosirea în loc de două. 

În ciuda deciziei de a pune capăt carantinei la sosirea în China, călătorii internaționali vor trebui totuși să obțină un test PCR negativ cu până la 48 de ore înainte de călătorie. 

Schimbările vor afecta și piața aviației locale. Pasagerii interni nu vor mai fi nevoiți să-și verifice temperatura pentru a intra într-un aeroport. În plus, Administrația Aviației Civile din China (CAAC) a început să lucreze la un plan de reluare treptată a serviciilor de zbor complete în țară, limitând în continuare companiile aeriene la cel mult 9.280 de zboruri interne pe zi până cel puțin pe 6 ianuarie 2023.

CAAC își propune să revină mai întâi la nivelurile de 70% din 2019, pentru ca operatorii aerieni să-și recalifice personalul înainte de a adăuga mai multă capacitate de transport, potrivit China Daily, un ziar asociat guvernului. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.