Certificarea de navigabilitate a aeronavei Boeing 737 MAX 8, suspendată în China

0 231

Începând cu 21 martie 2019, Administrația Aviației Civile din China (CAAC) a suspendat certificarea de navigabilitate a aeronavei Boeing 737 MAX 8.

Anunțul a fost făcut astăzi, 26 martie 2019, la o zi după ce autoritățile chineze au comandat 300 de avioane din familia A320neo, concurentul direct pentru 737 MAX.

Certificarea de navigabilitate a aeronavei Boeing 737 MAX 8

Într-o circulară internă, oficialii CAAC au concluzionat că ancheta, care este în desfășurare pentru cele 2 accidente cu victime în care au fost implicate avioane 737 MAX 8, nu a exclus posibilitatea unei probleme de proiectare a aeronavei.

“Având în vedere că aeronava se confruntă cu incertitudini în ceea ce privește navigabilitatea, CAAC a decis să nu mai emită certificarea de navigabilitate pentru Boeing 737 MAX 8”, a afirmat un oficial.

Înainte de reevaluare, avioanele Boeing 737 MAX 8 ar trebui să primească un update de soft și o reproiectare al sistemului MCAS (manoeuvring characteristics augmentation system).

Vă reamintim că, operatorii aerieni din China au fost primii care au consemnat la sol avioanele 737 MAX 8 după accidentul din Etiopia, când un 737 MAX 8 Ethiopian Airlines s-a prăbușit la scurt timp de la decolare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.