Cetățenii vaccinați cu oricare dintre vaccinurile aprobate de OMS pot călători în Marea Britanie, din 22 noiembrie!

0 1.063

Călătorii din UE, dar și din alte state terțe, care au fost imunizați complet cu unul dintre vaccinurile Sinovac, Sinopharm și Covaxin vor fi autorizați să călătorească în Regatul Unit. Guvernul britanic a adăugat aceste vaccinuri pe lista vaccinurilor aprobate pentru călătoriile interne și internaționale, în conformitate cu lista vaccinurilor aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.O astfel de decizie înseamnă că mai mulți călători vaccinați și din alte țări, în special cei din Emiratele Arabe Unite, India și Malaezia, vor fi eligibili pentru a călători în Marea Britanie. Potrivit anunțului publicat de guvernul Marii Britanii, decizia va fi pusă în aplicare începând cu 22 noiembrie.

Toți călătorii, care au fost imunizați împotriva coronavirusului și dețin un certificat de vaccinare valabil dintr-una dintre cele peste 135 de țări și teritorii aprobate, nu mai sunt obligați să facă un test COVID-19 înainte de plecare, un test în ziua a opta sau carantină la sosire în Marea Britanie. În schimb, călătorii sunt obligați să plătească pentru un test făcut în a doua zi, după sosire, în Marea Britanie.

Autoritățile din Marea Britanie au recunoscut anterior vaccinurile, cum ar fi: Pfizer BioNTech, Oxford AstraZeneca (inclusiv Covishield), Moderna și Janssen (Johnson și Johnson).

Pe baza cifrelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în Marea Britanie peste 9301900 de persoane au fost testate pozitiv pentru Coronavirus și noile sale tulpini de la începutul pandemiei, în timp ce un total de 141 805 de persoane au murit în aceeași perioadă.

În plus, cifrele OMS au mai dezvăluit că un total de 29843 de persoane din Marea Britanie au fost testate pozitiv pentru Coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce 62 de persoane au murit. Asta demonstrează că vaccinurile funcționează.

În plus, cifrele OMS au mai dezvăluit că un total de 29.843 de persoane din Marea Britanie au fost testate pozitiv pentru Coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce 62 de persoane au murit. O astfel de decizie înseamnă că toți cetățenii din Ecuador, Columbia, Republica Dominicană, Haiti, Panama, Venezuela și Peru nu mai sunt obligați să respecte cerințele obligatorii de carantină hotelieră atunci când se îndreaptă către Regatul Unit.

Cu toate acestea, guvernul a clarificat că își menține sub control măsurile la frontieră, inclusiv lista roșie, subliniind totodată că va lua toate măsurile preventive necesare pentru a preveni o nouă creștere a numărului de infecții cu COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.