blankblank

Cele mai notabile rute lansate în această perioadă: ITA zboară la Miami și Boston; Qatar Airways lansează mai multe zboruri spre Nigeria; Saudia reia zborurile spre Bangkok după 30 de ani de pauză!

0 651

Începem o serie de articole despre cele mai notabile rute care vor fi lansate în perioada următoare. Regulile de COVID au fost eliminate din majoritatea statelor lumii, iar companiile aeriene lansează rute noi și reiau zborurile pe multe alte rute care au fost suspendate pe perioada pandemiei. Vom compila informații la nivel global și regional, așa că nu ne rămâne decât să-i dăm drumul la treabă.

ITA Airways zboară la Miami și Boston

ITA Airways zboară la Miami și Boston
ITA Airways zboară la Miami și Boston

Debutul de martie a venit la pachet cu două noi rute ce leagă Italia de Statele Unite. Noua companie ITA Airways a inaugurat rutele Roma Fiumicino – Miami și Roma Fiumicino – Boston. Evident, aceste rute erau deservite în trecut de Alitalia. Noile rute spre SUA se alătură deja existentei Roma – New York.

Toate zborurile vor fi onorate cu aeronave de tipul Airbus A330-200, singurul model widebody din flota ITA Airways. Acestea au un total de 256 de locuri, dintre care 20 sunt la clasa business, 17 scaune la premium economy și 219 la clasa economy.

Saudia a reluat zborurile spre Bangkok după o pauză de 30 de ani

Saudia, compania aeriană națională din Arabia Saudită, a reluat zborurile spre Bangkok, Thailanda, după o pauză de mai bine de 30 de ani. Urmează ca și relațiile diplomatice dintre cele două țări să fie restabilite.

În tot acest timp, au existat pasageri între cele două state, dar au folosit serviciile altor companii aeriene. În 2019, peste 70 000 de pasageri au călătorit între Arabia Saudită și Thailanda, în principal prin huburile Muscat și Abu Dhabi.

Zborurile directe dintre cele două state au fost interzise până în prezent. Însă iată cum martie 2022 marchează debutul rutei Jeddah-Riyadh-Bangkok, în zilele de luni, miercuri și vineri.

Qatar Airways inaugurează două noi rute în Africa

Qatar Airways inaugurează două noi rute în Africa
Qatar Airways inaugurează două noi rute în Africa

Qatar Airways a început să zboare pe ruta Doha – Kano (de 4 ori pe săptămână prin Abuja) și Doha – Port Harcourt (de 3 ori pe săptămână prin Abuja). Aceștia se alătură rețelei nigeriene existente a transportatorului Qatar Airways, care cuprinde două zboruri zilnice spre Lagos și un zbor zilnic spre Abuja. Toate zborurile sunt operate cu aeronave Boeing 787 Dreamliner.

Lagos – Dubai cu Air Peace din Nigeria

Ruta Lagos – Dubai primește al doilea transportator după Emirates. De la 1 martie, Air Peace din Nigeria a început să zboare pe ruta Lagos – Dubai, asigurând 3 rotații săptămânale, în zilele de marți, vineri și duminică.

RYANAIR a inaugurat ruta Porto – Fez

RYANAIR a inaugurat ruta Porto - Fez
RYANAIR a inaugurat ruta Porto – Fez

Începând cu 3 martie 2022, RYANAIR a început să zboare pe ruta Porto – Fez. Este a treia destinație marocană a companiei RYANAIR ce va fi deservită de la baza din Porto. Ryanair mai zboară spre Marrakech (noiembrie 2010-martie 2012, apoi octombrie 2018-prezent) și a adăugat destinația turistică Agadir în noiembrie 2021.

În săptămâna curentă, RYANAIR are mai multe plecări din Porto decât orice altă companie aeriană (215 din 645; 33%) printr-o rețea care cuprinde 51 de rute. La Fez, RYANAIR are 53 din cele 101 plecări (52%) cu 25 de rute.

Edelweiss s-a întors în Florida

După o absență de doi ani, Zurich este din nou conectat la Tampa. Transportatorul elvețian de agrement Edelweiss a reintrodus ruta lungă de 4.878 mile (7.851 km) pe 2 martie și a fost prima sa rută reluată din SUA. Edelweiss zboară miercuri și vineri pe ruta Zurich – Tampa, folosind aeronave de tipul A340-300 cu 314 locuri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.