blank

Austria suspendă legea cu privire la vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

0 553

Autoritățile austriece au anunțat că țara a decis să-și suspende legea care impune ca toți adulții să se vaccineze împotriva bolii COVID-19.

Legea vaccinului obligatoriu a fost anunțată în urmă cu patru luni și a început să fie pe deplin aplicată în februarie. În conformitate cu regulile stabilite de lege, toată lumea adultă și aptă trebuia să-și încheie vaccinarea până pe 15 martie, iar poliția trebuia să efectueze verificări de la această dată. Cei ce nu respectau această prevedere, riscau amenzi de până la 3600 euro.

Totuși, ținând cont de situația actuală COVID-19 din țară și de simptomele ușoare cauzate de virus, ministrul constituțional al Austriei, Karoline Edtstadler, a spus că legea va fi suspendată temporar, deoarece această măsură nu este proporțională cu situația reală.

În concluzie, cei ce nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 până la 15 martie nu vor mai fi obligați să o facă. În plus, de asemenea, persoanele nevaccinate nu vor mai fi supuse restricțiilor. Cu toate acestea, Edtstadler a subliniat că cadrul de reglementare va rămâne în vigoare, sugerând că ar putea reintroduce legea din nou dacă situația COVID-19 începe să se deterioreze.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor dezvăluie că 83,1% din întreaga populație adultă a Austriei a finalizat vaccinarea primară până în prezent. În plus, 66,8% au primit deja o doză suplimentară de vaccin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.