Cele mai mari aeroporturi din Europa

5 5.610

De ceva timp aeroportul din Frankfurt este paralizat de greva controlorilor de trafic. Şi asta nu înseamnă pierderi doar pentru autorităţile locale, dar se înregistrează pierderi şi la nivel de companii aeriene. Sute de zboruri au fost anulate, iar Lufthansa (compania aeriana care are unul din huburile principale pe aeroportul din Frankfurt) a pierdut deja 10 milioane de EUR.

Pornind de la această problemă, am decis sa fac un top 3 cu cele mai mari aeroporturi din Europa după numărul pasagerilor serviţi, mai mult pentru a înţelege pierderile în urma acestei greve.

1. London Heathrow Airport – este un aeroport important pentru Londra, dar şi pentru Marea Britanie. Cu peste 65 de milioane de pasageri anual serviţi, London Heathrow Airport este cel mai aglomerat aeroport din Europa şi al 3-lea din lume. Are 5 terminale şi 2 piste folosite la decolarea şi aterizarea a peste 450 000 de aeronave anual. Este hub principal pentru British Midland International şi pentru British Airways.

2. Paris-Charles de Gaulle Airport – este cel mai mare aeroport al Franței și pe locul 2 in Europa cu peste 60 milioane pasageri serviţi anual. Este situat în localitatea Roissy-en-France, 25 km de la Paris, și este numit după generalul și fostul președinte francez Charles de Gaulle (1890-1970). Aeroportul a fost deschis în 1974. Are 3 terminale mari şi 4 piste folosite la decolarea şi aterizarea a peste 510 000 aeronave anual. Este hub pentru Air France, Delta Air lines, easyJet, FedEx Express.

3. Frankfurt Airport – este principalul aeroport german şi al 3-lea din Europa cu peste 55 milioane pasageri serviţi. Este situat pe teritoriul orașului Frankfurt am Main şi a fost inaugurat în 1936. Are 2 terminale mari cu mai multe subterminale şi 4 piste pe care vin şi pleacă peste 480 000 de aeronave. Este hub principal pentru Lufthansa, unul dintre cei mai mari operatori aerieni după numărul pasagerilor internaţionali.

După cum puteţi observa, zilnic sunt mii de aeronave care vin şi pleacă pe aeroporturile menţionate mai sus. O zi de grevă poate paraliza o bună parte din traficul aerian european şi chiar la nivel mondial, iar pierderile sunt uriaşe.

5 Comentarii
  1. bianca says

    super tare! m-a ajutat la tema de la geografie :)))

Leave A Reply

Your email address will not be published.