Cele mai lungi 15 pârtii din Europa

0 3.098

Cu toții am avut măcar o discuție cu prietenii despre locul unde se află cea mai lungă pârtie de ski. Toți schiorii știu că unul dintre cele mai bune lucruri din lume este o pistă lungă de schi. Ei pot să crească viteza fără să își facă griji și să se bucure de sport fără să se gândească când va trebui să încetinească pentru că s-a terminat pârtia… dar unde este – în Europa – cea mai lungă pârtie de ski?

Le Grand Massif – Flaine / Les Carroz / Morillon / Samoëns / Sixt -> 14 km

Țară: Franța
Zonă: Auvergne-Rhône-Alpes, Savoie Mont Blanc, Haute-Savoie, Bonneville
Altitudine: 1700 m.

Stațiunea de schi Le Grand Massif – Flaine / Les Carroz / Morillon / Samoëns / Sixt este situată în masivul Faucigny și în macivul Faucigny Grand. Pentru schi și snowboard, există 265 km de pârtii disponibile, iar 55 de ascensoare transportă oaspeții. Zona de sporturi de iarnă este situată între cota 697 și 2.480 m.

Marele Masiv este format din satele Samoens, Morillon, Les Carroz, Sixt și faimoasele Flaine. Pârtiile de schi sunt conectate și există o vedere minunată a Alpilor Hochsavoyer și a Muntelui Blanc. Potrivit pentru toate standardele de schiori care caută o vacanță relaxantă într-un cadru alpin încântător: 265 km de pârtii care leagă cele 5 stațiuni din Marele Masiv (Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns și Sixt Fer-à-Cheval), 70 teleschiuri, 141 pârtii, 1 snowpark cu boardercross și 2 „Cool Zones”: module diferite, pârtii cu niveluri diferite de dificultate, divertisment regulat, restaurante, magazine și servicii.

Saas-Fee -> 14 km

Țară: Elveția
Zonă: districtul Visp din Cantonul Valais
Altitudine: 1800 m

Saas-Fee este principalul sat din Saastal sau Valea Saas și este un municipiu din districtul Visp din Cantonul Valais din Elveția. Satul este situat pe un platou montan înalt, la 1.800 de metri, înconjurat de un total de 13 vârfurim montane ce depășesc altitudinea de 4.000 de metri. Satul mai este denumit și Perla Alpilor. Este o stațiune de schi clasică caracterizată de o arhitectură elvețiană bine conservată și de un centru al orașului pietonal. Celelalte sate din districtul Visp sunt Saas-Almagell, Saas-Grund și Saas-Balen.

Glungezer-Tulfes -> 15 km

Țară: Austria
Zonă: Hall-Wattens, Tirol, Innsbruck, Innsbruck-Land
Altitudine: 1354 m

Stațiunea de schi Glungezer – Tulfes este situată în regiunea Hall-Wattens. Pentru schi și snowboard, există 23 km de pârtii disponibile și 6 lifturi care transportă oaspeții. Zona de sporturi de iarnă este situată între altitudinile de 950 și 2.304 m.

Schiatul este deosebit de distractiv în stațiunea naturală de schi Glungezer. Familiile apreciază în special micile teleschiuri, unde confortul este încă o prioritate, iar turiștii se pot bucura de experiența montană fără pante aglomerate. Nu durează mai mult de 15 minute drumul spre pârtii de la oricare dintre satele de vacanță din regiunea Hall-Wattens. Schiorii și snowboarderii pot explora peste 23 km de pârtii, variind de la 950 la 2304 metri altitudine, până la sfârșitul primăverii.

Obersaxen- Mundaun-Val Lumnezia -> 15 km

Țară: Elveția
Zonă: Surselva, Graubünden, Elveția de Est
Altitudine: 2.310 m

Obersaxen Mundaun Lumnezia are multe de oferit cu 16 teleschiuri și 120 de kilometri de pârtii. De exemplu, zona atractivă din jurul hotelului Stein a fost recent modernizată cu două telescaune confortabile cu 4 locuri și 6 locuri. Aceasta înseamnă că pasionații de sporturi de iarnă pot ajunge în vârful muntelui de la Misanenga prin Untermatt în cel mai scurt timp.

Acolo veți găsi pante variate, bine pregătite în toate expozițiile: o zonă de schi unică, între Obersaxen Meierhof în nord și Vella în Val Lumnezia în sud, pante îmbibate de soare pe o parte, pante super largi și solicitante pe de altă parte, un paradis pentru experți și începători, vederi panoramice unice de pe cele patru vârfuri Piz Mundaun, Hitzeggen, Stein și Sezner, restaurante moderne și colibe tradiționale de munte cu terase confortabile la soare pentru pauze scurte sau mai lungi.

Sölden -> 15 km

Țară: Austria
Zonă: Ötztal, Tirol, Innsbruck, Innsbruck-Land
Altitudine: 1970 m
Pârtia duce de la platforma Schwarze Schneide BIG3 la baza stației Gaislachkogl. Diferența verticală este de aproape 2000 m, ceea ce este un lucru unic în Austria.

Sölden este o stațiune de schi populară și găzduiește regulat primele curse ale Cupei Mondiale din sezon. Un slalom uriaș atât pentru bărbați, cât și pentru femei, este – de obicei – programat la sfârșitul lunii octombrie pe ghețarul Rettenbach. Cursele din octombrie 2016 au început la 3.040 m și au terminat la 2.670 m, o cădere verticală de 370 m.

Schilthorn-Mürren-Lauterbrunnen -> 15.8 km

Țară: Elveția
Zonă: Jungfrau, Espace Mittelland, Berna, Oberland Bernez
Altitudine: 2000 m

Din 1928, pe Schilthorn are loc cea mai mare cursă de schi amator. Cursul Inferno-Race începe ușor sub Schilthorn și duce la Lauterbrunnen în vale. Pârtia foarte dificilă poate fi utilizată ți atunci când cursa nu are loc. Uu toate acestea, ca să puteți folosi pârtia, trebuie să vă urcați prin pădure, pe lângă teleschiul Maulerhubel.

Stațiunea de schi Schilthorn-Mürren-Lauterbrunnen este situată în regiunea Jungfrau. Pentru schi și snowboard, există 54 km de pârtie și 3 km de trasee de schi disponibile. 16 lifturi transportă oaspeții. Zona de sporturi de iarnă este situată la o altitudine maximă de 2970 m. Schilthorn este cea mai înaltă stațiune de schi din Oberland Bernez. Oferă schiorilor o vedere panoramică spectaculoasă a sitului Patrimoniului Mondial UNESCO „Alpii elvețieni Jungfrau-Aletsch”, care include Eiger, Mönch și Jungfrau. Telecabinele duc doritorii de la Stechelberg la satul Mürren.

Bansko -> 16 km

Țară: Bulgaria
Zonă: Blagoevgrad
Altitudine: 1570 m

Bansko este un oraș situat în sud-vestul Bulgariei, la poalele Munților Pirin, la o altitudine de 1200 m deasupra nivelului mării. Este o stațiune de schi foarte populară. Vârfurile montane din apropierea orașului, numeroasele lacuri și pădurile vechi de pini îl fac un loc popular pentru recreere. Ponderea Bulgariei în turismul european de iarnă este în continuă creștere, iar Bansko concurează din ce în ce mai mult cu stațiunile din Franța și Elveția datorită costurilor comparative mai mici. Îmbunătățirile aduse infrastructurii și organizării zonei de schi de pe Todorka au fost făcute anual pentru a găzdui numărul tot mai mare de turiști.

Satul din apropiere Banya, situat la doar 5 km de oraș, este cunoscut pentru cele 27 de izvoare minerale termale.

Alpe d’Huez -> 16 km

Țară: Franța
Zonă: Huez, departamentul Isère, regiunea Auvergne-Rhône-Alpes
Altitudine: 1730 m
Pârtia „La Sareene” duce de pe vârful Pic Blanc prin Cheile Sarenne până la vale. Pârtiile abrupte și mogulii alternează cu traseele de schi cu înclinare ușoară și oferă vederi unice ale peisajului montan.

L’Alpe d’Huez este o stațiune de schi din sud-estul Franței, situată la o altitudine de 3.330 metri. Este o pășune montană din Alpii de Vest din Franța Centrală,și care se află în masivul Grandes Rousses, peste Oisans, la 59 km de Grenoble. Alpe d’Huez este cunoscut la nivel internațional ca un loc de ciclism, deoarece este utilizat în mod regulat în cursa de ciclism din Turul Franței. În 2019, a devenit locul primului festival de iarnă Tomorrowland.

Les Deux Alpes -> 16 km

Țară: Franța
Zonă: departamentul Isère, regiunea Auvergne-Rhône-Alpes
Altitudine: 2280 m
Pârtia duce de la cel mai înalt punct din stațiunea de schi până la Mont de Lans, care este cel mai de jos punct.

Les Deux Alpes este o stațiune de schi din comitatul francez Isère. Satul se află la o altitudine de 1.650 m. Are cel mai mare ghețar schiabil din Europa și este a doua cea mai veche stațiune de schi din Franța, prima fiind Chamonix. Are cea mai lungă pârtie verticală deschisă disponibilă în lume. Se află la 71 km de sud-est de Grenoble.

Zermatt – Matterhorn -> 16 km

Țară: Elveția
Zonă: la granița cantonului elvețian vestic Valais
Altitudine: 2279 m
Pârtia duce de la Matterhorn Klein peste Ghețarul Theodul, Trockenen Steg, Furgg și Furi și până la Zermatt.

La 4.478 de metri altitudine, mărețul Matterhorn – cu siguranță cel mai faimos munte din Europa – se profilează peste panorama alpină uluitoare. Acest punct de reper din Elveția se află la granița cantonului elvețian vestic Valais între Zermatt și stațiunea italiană Breuil-Cervinia oferind tot ceea ce își poate dori un iubitor de natură care caută liniște și relaxare. Forma sa piramidală simetrică, dintele stâncos care ajunge la cer și reflexele de lumină ale steliseului din apropiere fac din peisajul Matterhornului un spectacol natural unic în Zermatt.

Alpe d’Huez-P. Blanc-Enversin d’Oz -> 17 km

Țară: Franța
Zonă: Huez, departamentul Isère, regiunea Auvergne-Rhône-Alpes
Altitudine: 3.330 m

De la Oz en Oisans, vă sunt disponibile două zone de schi: Oz-Vaujany și Alpe d’Huez Grand Domaine. Două zone de schi înseamnă de două ori mai multe posibilități pentru schiori și snowboarderi de toate vârstele și toate nivelurile, care doresc să descopere sau să redescopere sporturile de iarnă. Stratul de zăpadă și capacitatea de a schia la și de la stațiune sunt garantate datorită mai multor utiliaje care mențin stratul de zăpadă perfect.

Les Diablerets-Reusch -> 17 km

Țară: Elveția
Zonă: Reusch, Cantonul Berna
Altitudine: 1.336 m

O pădure de molid și cascade pitorești aliniază traseul montan din stațiunea Reusch până la Oldenalp. După Oldental sălbatic și bogat în minerale, vine Oldensattel, care este foarte aproape de ghețarul Tsanfleuron. În timpul urcării abrupte finale a acestei drumeții provocatoare de peste cinci ore, privirea ta va cădea în mod natural pe gheața unic sculptată – și veți fi atrași în mod sigur de frumusețea ei. La ajungerea la Oldenhorn (la o altitudine de 3.122 m), se va deschide o panoramă spectaculoasă, unde veți putea admira 24 de vârfuri montane din Alpi.

Schilthorn-Lauterbrunnen -> 19.8 km

Țară: Elveția
Zonă: Lauterbrunnen, cantonul Berna
Altitudine: 2.970 m

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți experimenta în Alpi este să ajungeți pe unele dintre cele mai înalte puncte pentru a admira priveliștile. Schilthorn vă oferă această oportunitate și va face ca o excursie incredibilă de jumătate sau de o zi să fie de neuitat. La o altitudine de peste 2.970 de metri, Schilthorn este unul dintre cele mai înalte vârfuri pe care le puteți vizita în regiune și, îndreptându-vă cu telecabina către vârful muntelui, vă va oferi șansa de a vă bucura de vederi care nu sunt posibile din alte locuri.

Nu numai că veți profita de peisajul vast, dar veți avea și ocazia să savurați câteva băuturi sau să luați prânzul la un restaurant rotativ care a fost prezentat în filmul James Bond „On Her Majesty’s Secret Service”. Puteți să vă bucurați de Birg Thrill Walk și să încheiați ziua în orașul Murren de la poalele muntelui.

Vallee Blanche -> 23 km

Țară: Franța
Zonă: Auvergne-Rhône-Alpes, Savoie Mont Blanc, Haute-Savoie, Chamonix
Altitudine: 3.842 m

Faimoasa Vallée Blanche din Chamonix este un traseu de schi, lung de 20 km, cu o coborâre verticală de 2700 m. Priveliștile sunt uimitoare, iar mediul de munte înalt oferă o senzație reală de pustietate. Un ghid montan calificat vă va conduce prin crevase și zone de avalanșă în siguranță, cu un ham și echipament de avalanșă, deoarece acesta este un teren necontrolat și nemarcat.

Vallée Blanche este o coborâre de 23 km care acoperă o pantă verticală masivă de 2800 m de la Aiguille du Midi (3842 m) înapoi la Chamonix (1050 m). Puteți termina cursa fie la capătul feroviar montan Montenvers-Mer de Glace, fie – dacă este suficientă zăpadă – puteți schia până la Les Planards din Chamonix.

Aceasta este una dintre acele experiențe de viață memorabile pe care nu le veți uita niciodată. Dacă condițiile sunt bune, această minunată și magnifică excursie de aventură este accesibilă celor mai mulți schiori intermediari și este o călătorie fantastică în cel mai mare domeniu glaciar din Alpi, masivul Mont Blanc.

Cervinia-Valtournenche -> 25 km

Țară: Italia
Zonă: Valle d’Aosta
Altitudine: 1.524 m

Stațiunea de schi Breuil-Cervinia-Valtournenche – Matterhorn este situată în Zermatt-Matterhorn (Elveția, Regiunea Lemanic, Valais) și Matterhorn (Monte Cervino, Valle d’Aosta). Pentru schi și snowboard, există 322 km de pârtii și 38 km de trasee de schi disponibile. 52 de ascensoare transportă oaspeții. Zona de sporturi de iarnă este situată între altitudinile de 1.562 și 3.899 m.

Paradisul de schi Matterhorn este una dintre cele mai mari stațiuni de schi din lume și este cea mai înaltă stațiune de schi din Alpi, la aproape 4000 de metri altitudine. Zona de sporturi de iarnă oferă o vedere fantastică asupra Matterhorn și se întinde în două țări. Zermatt este punctul de intrare în Elveția, iar Breuil-Cervinia și Valtournenche sunt punctele de intrare în Italia. Zermatt se află la o altitudine de 1.620 metri deasupra nivelului mării și este înconjurat de un total de 38 de vârfuri care depășesc 4000 de metri.

Pe tot parcursul anului, pasionații de munte și iubitorii de natură din întreaga lume vin să se bucure de peisaje. Breuil-Cervinia este situat la 2050 m deasupra nivelului mării și este, de asemenea, o locație de vacanță foarte renumită. Paradisul schiabil de la Matterhorn oferă pârtii fiabile, îngrijite în mod optim și foarte lungi. În plus față de fundalul fantastic de munte dintre Zermatt și Breuill-Cervinia, destinația oferă și plăcerea de a schia pe tot parcursul anului.

Cu siguranță sunt și alte pârtii de ski memorabile în Europa. Dacă ați descoperit un asemenea loc minunat și considerați că merită să fie menționat în acest articol, asteptăm pozele voastre pe paginile noastră de Instagram sau Facebook sau puteți sa ne menționați în postările voastre.

Acestea fiind spuse, vă dorim o vacanță plină de aventură și adrenalină :)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.