Cele mai bune locuri de fotografiat avioane din lume

0 938

Sunt un fan al avioanelor și iubesc să zbor. Îmi place să călătoresc și o fac frecvent de peste 10 ani. Am adunat sute de zboruri și zeci de mii de mile zburate. Pasiunea aceasta pentru airlines și turism vine la pachet și cu plăcerea de a urmări avioanele la aeroport. Nu de puține ori mi-am aruncat privirea spre cer și am urmărit avioanele zburând, apoi am căutat să văd zborul live și să preiau datele tehnice.

Însă pasiunea aceasta pentru avioane poate merge mai departe și se ajunge la plăcerea de a le fotografia în cele mai inedite cadre. Această pasiune poartă numele de aircraft spotting, aerovidology sau plane spotting.

Locuri de fotografiat avioane

În lume există numeroase aeroporturi și locuri prietenoase cu cei ce iubesc să fotografieze avioanele în siguranță. Mai jos amintim cinci dintre cele mai bune locuri de fotografiat avioane. Este un clasament subiectiv, cu informații adunate de la zeci de persoane ce practică acest hobby, dar și din mai multe clasamente realizate pe diferite continente.

Plaja Maho din St. Maarten

Plaja Maho din St. Maarten este, fără îndoială, cel mai bun loc de fotografiat avioane. Putem spune că este locul suprem al pasionaților de spotting. Din acest loc, se pot fotografia avioane de diferite dimensiuni, de la micul Cessna Caravan la puternicul Airbus A340. Acest loc este cu adevărat minunat și unic. Plus de asta, tot aici se poate încerca și cel mai puternic ”jet blast”.

Aeroportul Skiathos

Pe locul secund este Aeroportul Internațional Skiathos, recunosct și ca St. Maartenul Europei. Skiathos este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, recunoscută pentru plajele sale frumoase.

La Skiathos pot fi fotografiate avioane de capacitate mică / medie, majoritatea fiind operate de companiile aeriene din Europa. Aeronavele aterizează la o altitudine foarte joasă și puteți simți jetul motoarelor.

In-n-out-Burger – Aeroportul Los Angeles

Un loc foarte bun de fotografiat avioanele și extrem de cunoscut în rândul fotografilor pasionați de spotting este parcarea In-n-out-Burger. Cu siguranță vă veți bucura de avioane și de un burger delicios. Zilnic, mii de avioane aterizeaza la Los Angeles, unul dintre cele mai mari aeroporturi de pe coasta de vest a Statelor Unite. Veți putea fotografia de la avioane mici la cele mai mari, cum ar fi Airbus A380 și Boeing 747.

Plaja Nai Yang – Aeroportul Internațional Phuket

În Thailanda, în capătul pistei Aeroportului Internațional Phuket, există o plajă de unde se pot fotografia avioane. Putem spune că este St. Maartenul Asiei. Cei pasionați vor putea fotografia diferite avioane mari din Asia, Europa și Orientul Mijlociu.

Myrtle Avenue – Aeroportul Internațional Londra Heathrow

Myrtle Avenue este o stradă din cartierul londonez Hounslow, care se află aproape de capătul de est al pistei 27L al Aeroportului Internațional Londra Heathrow. în fiecare zi, zeci de pasionați de fotografie și avioane se reunesc pentru a suprinde în cadre diferite aeronave. Când sunt momente unice / speciale, cum ar fi sosirea unui nou tip de avion, pot fi acolo sute de spectatori, inclusiv publicul larg, precum și observatori obișnuiți.

Așa cum ziceam, clasamentul este subiectiv. Am putea adăuga în continuare și alte locuri din Europa, cum ar fi pista Polderbaan a Aeroportului Internațional Schiphol din Amsterdam; platforma de spotting de la Aeroportul Internațional Frankfurt; zona de spotting Runway Visitor Park de la Manchester; aria de spotting de la Madrid și multe altele. Din propria experiență, pot spune că există o zonă bună de fotografiat avioane și la aeroportul din Palma de Mallorca, la aeroportul Berlin Brandenburg, la aeroportul din Hamburg.

În România, aeroporturile nu au amenajat zone dedicate pentru pasionații de plane spotting, însă au definit anumite locuri de unde se pot fotografia avioane. În continuare e nevoie de aprobarea autorităților și de legitimație de spotting. În cazul aeroporturilor regionale, cei pasionați merg pe câmp pentru a surprinde cadre spectaculoase.

Leave A Reply

Your email address will not be published.