blank

Cele mai bune cocktailuri din fiecare țară!

0 76

Suntem în plin sezon estival, iar temperaturile ajung la valori caniculare. Se recomandă să ne hidratăm cu multă apă, să consumăm legume și fructe, bogate în minerale și lichide, dar ocazional putem să consumăm și un cocktail răcoritor. În acest articol vă invit la o călătorie prin lume și să descoperim împreună cele mai bune cocktailuri în funcție de fiecare țară!

Este o călătorie interesantă în lumea cocktailurilor, care vă permite să experimentați aromele unice și tradițiile culturale ale diferitelor țări. De la preparate clasice la creații inovatoare, fiecare țară are propriul cocktail.

Am identificat pentru voi 10 dintre cele mai populare cocktailuri pe care oamenii preferă să le consume în sezonul cald.

Aperol Spritz – Italia

Foto: Vinicius Pittol / unsplash.com

Unul dintre cele mai populare cocktailuri, consumat în întreaga lume, își are originile în Italia. Aperol Spritz își are originea în orașul Padova și a devenit unul dintre cele mai faimoase cocktailuri din Italia, dar și din întreaga lume. Lichiorul Aperol a devenit un aperitiv îndrăgit în Padova. Din popularitatea sa crescândă, Aperol Spritz s-a născut în anii 1950, în nordul Italiei.

În esență, rețeta de Aperol Spritz este următoarea: 50 ml Aperol; 75 ml Prosecco; 25 ml apa minerală; felie de portocale; gheață. Se pune multă gheață, se pune felia de portocala; se toarnă Prosecco și apoi Aperol și apa minerală. În România, cocktailul Aperol Spritz a suferit o modificare, iar în loc de sifon se folosește Sprite, un suc acidulat ușor dulceag.

Sangria – Spania

Călătorind în Spania, întâlnim Sangria vibrantă și fructată. Această băutură spaniolă populară este un amestec încântător de vin roșu sau alb, fructe tocate, îndulcitor și un strop de coniac. Sangria este o băutură răcoritoare și socială care completează perfect atmosfera plină de viață a fiestelor spaniole și a nopților cu tapas.

Ingrediente:

  • 750 ml vin rosu sec;
  • 40 ml brandy;
  • 2 portocale;
  • 2 lamai; 
  • 2 piersici sau 2 mere;
  • 2 lingurite de zahar;
  • optional: scortisoara sau cuisoare.

Pentru inceput, stoarce zeama de la o lamaie si o portocala, iar fructele ramase taie-le in cubulete. Sucul impreuna cu fructele pune-le intr-o carafa de doi litri din sticla si peste ele adauga brandy si zaharul. Amesteca bine cu o lingură de lemn cu coada lunga. La final, pune vinul si lasa vasul in frigider 3-4 ore. Daca vrei sa o consumi pe loc, poti adauga gheata. Daca nu, inainte de servire, se completeaza cu 250 ml de apa minerala si gheata din belșug. Inainte de consum, nu uita sa adaugi apa minerala.

Piña Colada – Puerto Rico

Foto: Kike Salazar / unsplash.com

Dacă ajungeți în paradisul tropical din Puerto Rico, puteți să încercați unul dintre cele mai populare cocktailul care îți are originile în acest colț de Rai – Piña Colada. Acest cocktail cremos combină romul, crema de nucă de cocos și sucul de ananas, adesea asezonat cu o felie de ananas și o cireașă. Aromele tropicale ale Piña Colada și vibrațiile relaxate îl fac un cocktail perfect pentru a vă relaxa pe plajă.

Ingrediente:

  • – un shaker
  • – un pahar “poco grande”, “hurricane”, un “borcan” sau un pahar Collins
  • – 50 ml rom alb premium Plantation 3 Stars
  • – 30 ml crema nuca de cocos (sau lapte)
  • – 50 ml suc proaspăt de ananas
  • – gheață
  • – felii de ananas sau cireșe Maraschino.

În shaker-ul cu gheață se toarnă romul Plantation, crema/ laptele de nuca de cocos și sucul proaspăt de ananas. Se agită energic timp de cel puțin 30 de secunde pentru a aduce lichidul la o consistență cremoasă. Se toarnă băutura în paharul răcit în prealabil și se asezonează cu felie de ananas, sau cireasă maraschino (sau cu ambele).

Margarita – Mexic

Călătorind prin Mexic, nu putem rata emblematica Margarita. Acest cocktail răcoritor combină tequila, suc de lime și lichior de portocale, de obicei servit cu un pahar cu rame de sare. Margarita surprinde perfect spiritul vibrant și plin de viață al Mexicului, făcându-l o alegere preferată pentru savurat pe plajă sau pentru sărbătorile festive.

Ingrediente:

Conform Asociației Internationale a Barmanilor, pentru un cocktail memorabil ai nevoie de:

  • – un pahar Margarita sau o cupă de șampanie
  • – 50 ml tequila blanco Juarez Silver
  • – 20 ml lichior de portocale Pierre Ferrand 
  • – 15 ml suc de lime/ lămâie
  • – gheață
  • – sare
  • – felii/ sferturi de lime.

Componentele lichide se toarnă într-un shaker și se completează cu gheață. Se agită energic și se toarnă printr-o sită, direct în paharul decorat cu sare și un sfert de lime. Ingredientele premium asigură calitatea cocktailului. O tequila blanco, sau reposado din agave Weber Blue și un lichior perfect echilibrat, alături de un suc de lime/lămâie proaspăt stors vor face diferența.

Mojito – Cuba

Foto: Tatyana Vega / unsplash.com

Călătorind spre Caraibe, ajungem în Cuba, țara de origine a celebrului cocktail Mojito. Acest cocktail clasic este făcut cu rom, frunze de mentă proaspătă, suc de lămâie, zahăr și apă minerală. Aromele revigorante ale Mojito-ului îl fac o alegere populară pentru răcorirea în căldura tropicală. Savurați un Mojito în timp ce vă bucurați de ritmurile muzicii cubaneze.

Ingrediente:

  • – 50 ml rom alb
  • – 30 ml suc proaspăt de lime
  • – 6 frunze de mentă
  • – 2 lingurite de zahar, sau 20 ml sirop de zahar
  • – apa minerală (cca 25 ml)
  • – cuburi de gheață.

Înainte de toate, se alege un pahar Collins. Apoi, cu ajutorul unui muddler, se amestecă ușor zahărul, sucul proaspăt de lime și frunzele de mentă, până la eliberarea uleiurilor volatile conținute de cele din urmă (fără însă a le zdrobi, pentru a nu deveni amare). Se adauga rom și se agită pentru dizolvarea zahărului și pentru a ridica menta la suprafață. Băutura se completează cu gheață și apa minerală și se garnisește cu felii de lime și frunze de menta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.