Castelul Bran, inclus într-un clasament realizat de KLM Social Media Team

1 2.001

Dewi Simon este o studentă în ştiinţele comunicării la Universitatea din Amsterdam. Este pasionată de Scandinavia şi iubeşte să călătorească în ţările nordice. Pentru o perioadă scurtă de timp, Dewi Simon a făcut un stagiu de pregătire în cadrul echipei Social Media KLM, publicând câteva articole pe blogul operatorului aerian olandez.


Unul dintre articole a făcut referire la un transport special. 8 autoturisme Rolls-Royce, în valoare totală de 4.5 milioane EURO, au fost transportate la bordul unui Boeing 747-400 KLM Cargo.
Astăzi scriem despre castelele pe care Dewi Simon le-a prezentat pe blogul KLM, un clasament care ne poate inspira în călătoriile noastre. Printre acestea se află şi vestitul castel al lui Dracula – Castelul Bran. Este plăcut să citeşti despre România la recomandarea străinilor. Pentru Dewi Simon, castelul este asociat cu o scenă din basme. Bunicul ei a avut grijă să-i transmită această pasiune pentru impunătoarele castele.

Castelul Neuschwanstein, Germania

Castelul Neuschwanstein este un castel în stil romanic – renascentist construit la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este situat pe un deal accidentat, deasupra satului Hohenschwangau, în sud-vestul Bavariei, Germania. Palatul a fost comandat de regele Ludwig al II-lea al Bavariei, fiind un refugiu și un omagiu adus lui Richard Wagner.

Castelul-Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein şi-a deschis porţile pentru public începând cu 1886, după moartea regelui. Peste 1,3 milioane de turişti îi trec pragul anual, cu un maxim de 6.000 de vizitatori pe zi, în timpul verii. Palatul a apărut în mai multe filme și a fost sursă de inspiraţie pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland şi, mai târziu, pentru alte structuri similare. Castelul este una dintre cele mai renumite atracţii turistice din Germania.

Pentru a vizita acest castel, zburaţi la Munchen. Apoi conduceţi aproximativ 2 ore până în satul Hohenschwangau.
Castelul Alnwick/Hogwarts, Anglia

Castelul Alnwick, recunoscut şi cu numele de Hogwarts, a fost unul dintre platourile de filmare ale scenelelor din Harry Potter. Castelul este locuit de Ducele și Ducesa de Northumberland. Alnwick este al doilea cel mai mare castel locuit după Castelul Windsor. Din fericire pentru noi toţi, părţi ale castelului Alnwick/Hogwarts sunt deschise publicului.

Castel-Alnwick

Castelul Alnwick, recunoscut şi ca tărâmul vrăjitoarelor, este înconjurat de o bogată grădină botanică. În interiorul magnificului parc se ală o grădină a plantelor otravitoare, care adăposteşte peste 100 de „ucigaşi” cu frunze si petale. Jane Percy, ducesa de Northumberland, este ceea care a trezit la viaţă, în 1997, grădina botanică de lângă castel. Efortul financiar de refacere a imensului domeniu s-a ridicat la 42 de milioane de lire sterline.

Pentru a vizita Castelul Alnwick/Hogwarts, zburaţi la New Castle şi apoi conduceţi, aproximativ 50 de minute, până în localitatea Alnwick.
Château des Dames, Franţa

Château des Dames, recunoscut şi cu numele de Chateau de Chenonceau, este unul dintre castelele din Valea Loarei din Franţa. Este recunoscut şi pentru frumoasele grădini construite de Catherine şi Diane.

Castel-Chateau-de-Chenonceau

Château des Dames este renumit şi pentru construcţia sa, fiind amplasat peste râul Le Cher, în apropierea satului Chenonceaux.

Pentru a ajunge la Castelul Château des Dames, zburaţi la Tours (Partea veche a orașului se află între râurile Loara și Cher. Orașul este înfrățit cu orașul Brașov din România), iar apoi conduceţi aproximativ 40 de minute.

Palácio Nacional da Pena, Portugalia

Palácio Nacional da Pena nu este un castel, ci un palat, dar aliura sa impunătoare îl aduce în acest clasament. Palatul Naţional Pena a ajuns să fie cunoscut prin prisma culorilor sale, ceea ce-l face să fie special.

Palacio-da-Pena

Palácio Nacional da Pena a fost construit pe ruinele unei vechi mănăstiri, în 1838, la comanda regele Ferdinand al II-lea. Culorile au de fapt un sens. Roz reprezintă mănăstirea veche, iar galbenul marchează modificările aduse de Ferdinand. Palácio de Pena a fost o reşedinţă castel.

Pentru a ajunge la Palácio Nacional da Pena, zburaţi la Lisabona. Palatul se află la 20 de minute (cu maşina) de capitala Portugaliei.
Alcázar de Segovia, Spania

Castelul Alcázar de Segovia se află în apropierea Madridului, la o oră de condus spre Segovia. Este construit pe o stâncă și a fost folosit inițial pentru a proteja oraşul. Alcázar a fost reşedinţă pentru familia regala din Castilia.

Alcazar-Segovia

După o vreme, castelul a fost transformat într-o închisoare de stat. Apoi regele Carlos al III-lea a fondat Școala Regală de artilerie, începând cu 1762. În prezent, Arhiva Militară Generală ocupă o parte a castelului. Dar nu vă faceţi griji, o mare parte din castel este deschis publicului călător.

Pentru a ajunge la Alcázar de Segovia, zburaţi la Madrid. Apoi conduceţi spre Segovia.

Castelul Drumlanrig, Scoţia

O altă bijuterie arhitecturală este castelul Drumlanrig, Scoţia. Ca orice castel de renume, Drumlanrig are foarte multe camere decorate cu mobilă franţuzească, argintărie şi obiecte din porţelan. Castelul conţine şi o colecţie de artă semnată de Rembrandt.

castel-drumlanrig-gardenview

Castelul Drumlanrig se află pe un domeniu impresionant. Puteţi să participaţi la diferite activităţi, cum ar fi pescuitul sau ciclism montan. De asemenea, există foarte multe activităţi pentru copii.

Pentru a ajunge la castelul Drumlanrig, zburaţi la Glasgow, apoi mai aveţi de condus aproximativ o oră!

Castelul Bran, România

În recomandările sale, Dewi Simon include şi Castelul Bran / Castelul lui Dracula. Castelul a fost construit în perioada 1377 – 1382. Iniţial, Castelul Bran a fost o cetate militară de apărare, având la bază forma unui patrulater neregulat. În timp, cetatea a suferit numeroase modificări, printre care: adăugarea turnului de sud (în 1622, după planurile principelui Gabriel Bethlen), construirea unui turn dreptunghiular la est. Între 1883 și 1886, acoperişul a fost îmbrăcat cu ţiglă.

castelul bran

Castelul Bran are o istorie tumultoasă. În prezent, în muzeul de patru etaje sunt expuse colecţii de mobilier, costume, arme și armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului şi Casa Principesa Ileana. După retrogetarea sa, în 2009, castelul a fost remobilat cu obiecte din colecţia familiei de Habsburg.

Pentru cei ce doresc să viziteze Castelul Bran, trebuie să ştiţi că se află la 30 km de Braşov şi la aproximativ 2 ore de Bucureşti (dacă aveţi noroc de drum liber).

Pe lista se mai află castelul Kasteel de Haar din Olanda, în apropiere de Amsterdam, şi castelul Hohenzollern din Germania, în apropiere de Stuttgart. Dar lista rămâne deschisă. Ce castele aţi vizitat şi recomandaţi?

Leave A Reply

Your email address will not be published.