Carantina totala in Franta: oamenii nu vor mai putea iesi din case fara un motiv intemeiat.

1 5.199

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că în Franța va fi instituită carantina generală. Noile măsuri vor intra în vigoare vineri, 30 octombrie 2020. Oamenii trebuie să rămână în casele lor. Vor putea ieși pentru a-și face cumpărăturile de bunuri esențiale, pentru a solicita asistență medicală sau pentru a practica exerciții fizice în aer liber pe durata a maxim o oră.

Oamenii vor fi în continuare autorizați să meargă la serviciu dacă angajatorulconsideră că este imposibil pentru ei să facă treaba de acasă, a declarat Macron. Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise timp de patru săptămâni.

Clar nu vor mai fi autorizate călătoriile în scop turistic, dar încă nu s-au suspendat zborurile. Barurile, restaurantele şi magazinele neesenţiale vor fi închise în Franţa începând de vineri, a precizat Macron.

Carantina totala in Franta

🔴Începând de vineri se reintroduce măsura de izolare generală (interdicție de circulație, confinement) a populației, pe tot teritoriul francez.
🔴 Măsura NU afectează intrarea cetățenilor români în Franța (dacă vin din Spațiul European).
🔴 Măsura este valabilă cel puțin până pe 1 DECEMBRIE 2020.
🔴 Excepție fac mersul la serviciu, achiziționarea bunurilor de primă necesitate (alimente, medicamente), livrările la domiciliu, consultații medicale, îngrijirea copiilor.
🔴 Rămân deschise creșele, școlile, colegiile și liceele.
🔴 Vor fi permise doar deplasări de max. 1h pe o rază de 1 km în jurul domiciliului.
🔴 Va fi necesar un document justificativ pentru deplasări. Vor fi trei documente tip – individual, profesional și școlar.
🔴 Barurile, restaurantele, magazinele ne-esențiale se închid.
🔴 Nu vor fi permise deplasările dintr-o regiune în alta. Excepție fac întoarcerile din vacanța de Toussaint.
🔴 Telemuncă generalizată, oriunde este posibil.
🔴 Continuă activitatea în serviciile publice, uzine, exploatări agricole și BTP (construcții) cu respectarea protocolului sanitar.

În ultimele câteva săptămâni, Franța a raportat zeci de mii de noi cazuri de COVID-19 în fiecare zi, ajungând la 380 de cazuri noi în fiecare săptămână la 100.000 de persoane. Franţa a raportat, marţi, 523 de decese din cauza noului coronavirus înregistrate într-o singură zi, cel mai ridicat bilanţ zilnic din aprilie.

În discursul său, Macron a declarat că măsurile restrictive vor fi treptat ușurate imediat ce numărul de cazuri noi va scădea sub 5000 în fiecare zi..

Leave A Reply

Your email address will not be published.