Călin Rovinescu s-a retras de la conducerea Air Canada

0 990

După 12 ani de activitate în fruntea grupului Air Canada, pe 15 februarie, domnul Călin Rovinescu s-a retras din funcția de președinte și CEO al Air Canada. Anunțul a fost făcut încă din toamna anului trecut.


Directorul general adjunct și directorul financiar, Michael Rousseau, îl va succeda. Air Canada a prezentat cifrele pentru întreg anul fiscal 2020 pe 12 februarie, acestea fiind ultimele prezentate chiar de CEO Călin Rovinescu.

M-am bucurat de o relaţie unică şi foarte specială cu Air Canada timp de peste trei decenii. Mai mult decât orice altceva în cariera mea, sunt foarte mândru de transformarea companiei în ultimii 12 ani în care am făcut din Air Canada una din cele mai mari companii aeriene ale lumii şi un campion global pentru Canada„, a declarat Călin Rovinescu prin intermediul unui comunicat de presă.

air-canada-calin-rovinescu-a220
Foto: brianlosito

În timp ce Covid-19 a decimat industria aeriană globală, din fericire am intrat în pandemie mult mai bine față de orice altă companie aeriană din lume ca urmare a bilanțului nostru puternic, a istoriei și a forței de muncă. Planul nostru de atenuare și recuperare Covid-19 este aproape complet” mai declara domnul Călin Rovinescu în octombrie 2020.

În istoria sa de 12 ani la șefia Air Canada, Călin Rovinescu a fost desemnat cel mai bun CEO al Canadei, în 2016. Înainte de a fi CEO la Air Canada, domnul Călin Rovinescu a fost vicepreședinte pentru corporate development and strategy și director de restructurare la Air Canada.

În semn de recunoștință, Air Canada a scris ”Calin Rovinescu – președinte și CEO Air Canada” pe aeronava Airbus A220-300, indicativ C-GROV.

Leave A Reply

Your email address will not be published.