Călătorii imunizați nu vor trebui să mai stea în carantină în Elveția

0 406

Elveția se pregătește să intre în a patra fază de eliminare treptată a restricțiilor, iar cei care doresc să călătorească și care și-au revenit din COVID-19 sau care au primit deja cele două doze de vaccin nu vor mai fi obligați să intre în carantină la sosirea pe teritoriul elvețian.Autoritățile elvețiene au eliminat Marea Britanie de pe lista roșie pe 24 martie. Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că proliferarea variantei indiene a coronavirusului pune în pericol planurile guvernului de a ridica complet restricțiile de pandemie în luna iunie.

Călătorii imunizați nu vor trebui să mai stea în carantină în Elveția.

Această situație îi determină pe unii dintre politicieni elvețieni să solicite reintroducerea interdicțiilor de călătorie pe zborurile din/spre Marea Britanie, așa cum a fost cazul atunci când varianta britanică a fost detectată pentru prima dată în Elveția în luna decembrie. „Nu trebuie să avem nicio rezervă în ceea ce privește restricțiile de intrare pe teriotiul elvețian”, a declarat Lorenz Hess, deputat de la Partidul Conservator Democrat din Elveția. El solicită Oficiului Federal de Sănătate Publică (FOPH) să adapteze reglementările de carantină pentru sosirile din Marea Britanie.

Calculele model ale Institutului Politehnic Federal din Zurich arată că, deși varianta indiană reprezintă aproximativ 5% din toate eșantioanele examinate în Elveția, Task Force-ul Covid-19 prevede că această mutație să înlocuiască celelalte variante și aceasta să reprezinte 100% din noile infecții până la vară.

„Există indicații că mutația virusului indian se transmite chiar mai repede decât cea britanică”, a spus doctorul cantonal din Basel, Thomas Steffen. În prezent se discută dacă sistemul imunitar uman reacționează mai puțin la această variantă. Vestea bună este că cele două vaccinuri administrate în Elveția – Pfizer / Biontech și Moderna – sunt considerate eficiente împotriva noii mutații venite din India.

Există indicații că mutația virusului indian se transmite chiar mai repede decât cea britanică.

În ceea ce privește plasarea Regatului Unit pe lista de carantină, FOPH nu a făcut până acum niciun anunț în acest sens. Totuși, deși FOPH a plasat India pe lista roșie pe 26 aprilie – la două zile după ce primul caz al variantei indiene a fost detectat în Elveția, autoritățile elvețiene nu au suspendat cu totul zborurile din India.

Într-un comunicat de presă emis de Consiliul Federal, călătorii sunt sfătuiți să verifice cu atenție informațiile și recomandările pentru destinațiile de călătorie, în special lista actuală a țărilor și regiunilor cunoscute cu un risc crescut de infecție, întrucât toți cei care vin din aceste țări trebuie să se auto-izoleze la întoarcerea din călătorie. Nu sunt recomandate călătoriile în țările în care au fost detectate noile mutații ale virusului.

Ca parte a modelului în trei etape, odată ce rezidenții cu risc ridicat și cei dispuși să se vaccineze primesc cele două doze de vaccin, guvernul va trece de la protecție la faza de stabilizare în timp ce va începe cea de-a patra faza a procesului de redeschidere. Această rundă va permite restaurantelor să ofere servicii în interior, începând cu 31 mai, în timp ce numărul adunărilor va crește. Consiliul va recomanda și ca evenimentele să poată fi oficiate cu 100 de persoane pentru activități în interior și de la 100 la 300 de persoane pentru activități în aer liber.

Consiliul Federal va prezenta propunerea autorităților de decizie și se așteaptă ca verdictul final să fie stabilit pe 26 mai.

Conform restaurantelor, atâta timp cât numărul cazurilor pozitive infectate rămâne redus, serviciul în interior va fi permis. Ridicarea restricției restaurantelor este un pas crucial pentru planul guvernului, deoarece vor lucra împreună și vor avea contact persoane din medii diferite, care nu vor purta măști, sporind posibilitatea transmiterii infecției.

În timp ce cerința de a purta masca în aer liber va fi îndepărtată cu respectarea distanțării sociale și nu mai mult de patru persoane la masă în restaurant și la terasă, iar datele de contact ale tuturor oaspeților vor fi înregistrate.

Pentru alte activități, cum ar fi practicarea de sporturi și activități culturale, va fi permis un număr maxim de 30 de persoane. Activitățile sportive din interior se pot desfășura dacă nu participă mai mult de 15 persoane. Numărul poate fi extins dacă participanții vor purta măști.

Pentru întreprinderile care sunt testate în mod regulat, nu va fi necesar să lucreze la distanță, la fel ca instituțiile de învățământ superior, limita maximă de 50 de persoane fiind ridicată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.