Bulgaria a eliminat toate restricțiile de intrare COVID-19 pentru România și alte 9 state

0 236

Călătorii din Polonia, Republica Cehă, România, Slovacia, Ungaria, Turcia, Serbia, Israel, Macedonia de Nord și Egipt nu mai sunt obligați să prezinte documente legate de COVID-19 la intrarea în Bulgaria, cum ar fi certificatul de vaccinare, de recuperare sau de testare.

Potrivit unui comunicat de presă al autorității, măsura va intra în vigoare din 13 aprilie și va rămâne valabilă până pe 15 mai (cu posibilitatea ca termenul să fie extins). Este o acțiune ce face parte din redeschiderea țării și eliminarea treptată a restricțiilor COVID-19.

După cum arată decretul, „persoanele care sosesc din Republica Macedonia de Nord, Republica Turcia, România, Serbia, Ungaria, Republica Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Israel și Egipt” pot intra liber pe teritoriul bulgar.

În timp ce autoritățile au facilitat regulile de intrare pentru aceste țări, restul va trebui să prezinte în continuare un certificat de vaccinare valabil (290 de zile). În plus, certificatele de recuperare eliberate celor care au fost pozitivi la COVID-19, care au o valabilitate de 180 de zile, și certificatele de testare obținute prin efectuarea unui test PCR sau antigen, sunt încă necesare la vizitarea în Bulgaria.

Leave A Reply

Your email address will not be published.