blank

Bucureşti – Malta cu Air Malta, din 22 mai 2014

1 814

Republica Malta este o țară insulară aflată în Europa de Sud, aceasta fiind un arhipelag în centrul Mării Mediterane, la 93 de km sud de Sicilia, Italia și la 288 de km nord de Tunisia. Arhipelagul Malta se compune din insulele Malta, Gozo, Comino și Cominitto (nelocuită). Aceste insule, amplasate strategic, au fost cucerite și stăpânite de diferite puteri de-a lungul secolelor.

Capitala de facto este Valletta, iar cel mai mare oraș este Birkirkara. Pe insula principală se găsesc multe orașe mici, ce formează o Zonă Urbană Extinsă cu o populație de 368.250 de locuitori (majoritatea populației din țară) potrivit Eurostat. Țara are două limbi oficiale: malteza (considerată a fi limba națională) și engleza.

Malta este în topul destinaţiilor de vacanţă preferate de români. Nu se bucură de succesul înregistrat de Grecia, Turcia sau Bulgaria, dar tot mai mulţi turişti aleg să-şi petreacă vacanţele pe litoralul maltez.

Până anul acesta, nu au existat zboruri regulate directe între Malta şi România, ci doar chartere. Însă Wizz Air sparge gheaţa şi a anunţat că va deschide ruta Bucureşti – Malta, din 12 iunie, urmând să opereze 3 zboruri săptămânale, în zilele de marţi, joi, sâmbătă.

Air Malta este a doua companie aeriană care doreşte să operez zboruri regulate între Bucureşti şi Malta, anunţând un zbor pe săptămână, din 22 mai, după următorul program:

KM4526 MLA 12:50 – 16:00 OTP – Airbus A320 – joi
KM4527 OTP 16:45 – 17:55 MLA – Airbus A320 – joi

Tarifele pornesc de la 250 EUR de persoană, zboruri dus-întors şi cu toate taxele incluse. Zborul pe un segment durează aproximativ 2 ore.

După cum puteţi observa din simularea noastră, în preţul biletului intră un bagaj de cabină de 10 Kg şi un bagaj de cală de 20 de Kg. Gratuite sunt şi serviciile de catering de la bordul avionului. Air Malta este o companie aeriană full-service.

Menţionez că zborurile vor fi operate până pe 23 octombrie, ruta fiind considerată sezonieră.

(sursa foto: Wikipedia)

1 comentariu
  1. Vladimir says

    Am zburat de 2 ori dus-intors Bucuresti – Valetta. Zborurile au fost impecabile, personalul de zbor amabil si placut, avioanele bine intretinute, foarte curate, scaune de piele. Aeroportul Luqa nu este mare dar este modern, curat si are si terasa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.