București – Edinburgh cu Wizz Air, din 23 decembrie 2019 / Alte zboruri Wizz Air din Edinburgh

1 1.390

Începând cu luna decembrie 2019, Wizz Air va începe operațiunile de la Edinburgh. Va deschide 4 rute noi, cu zboruri spre Varșovia, Budapesta, Gdansk și București. În prezent, Wizz Air zboară de pe 2 aeroporturi scoțiene: Aberdeen și Glasgow.

Noile rute cu plecare din Edinburgh vor fi operate astfel:

Edinburgh – Varșovia: luni, miercuri, vineri, duminică din 18 decembrie
Edinburgh – Gdansk: marți, joi, sâmbătă din 19 decembrie
Edinburgh – Budapesta: marți, joi, sâmbătă din 21 decembrie
Edinburgh – București: marți, sâmbătă din 23 decembrie

Evident că pe noi ne interesează ruta București – Edinburgh cu Wizz Air. Aceasta va fi onorată cu 2 zboruri săptămânale, în zilele de marți și sâmbătă, începând cu 23 decembrie. Surprinzător, primul zbor va fi operat într-o zi de luni. Ulterior, zborurile fiind operate marțea și sâmbăta.

Ruta apare încărcată în sistemul Wizz Air până pe 28 martie 2020. Nu excludem posibilitatea ca numărul zborurilor să crească în sezonul estival 2020.

București – Edinburgh cu Wizz Air

W6 3013 Bucuresti 18:05 – 20:10 Edinburgh
W6 3014 Edinburgh 20:40 – 02:20 Bucuresti

Conform orarului, zborurile sunt operate cu aeronave de la București. Orarul este unul de seara. Se decolează la ora 18:05 din București cu aterizare în jurul orei 20:10 la Edinburgh. Returul pleacă din Edinburgh la ora 20:40 și ateriează la București în jurul orei 02:10, ziua următoare.

Nu este un orar favorabil călătorilor de ocazie. Se ajunge noaptea târziu la hotel. Iar la retur, în mod normal check-inul se face la prânz, urmând apoi să vă cărați cu bagajele prin oraș până aproape de ora zborului. Dar sperăm ca pe viitor orarul să se schimbe, măcar la ora prânzului :).

Orașul Edinburgh și Aeroportul din Edinburgh

Edinburgh este un oraș de pe coasta de est a Scoției, și capitala acesteia din 1437. Este una dintre cele 32 subdiviziuni ale Scoției. A dat oameni de seama ca Tony Blair (om politic), Sean Connery (actor), Joanne Kathleen Rowling (scriitoare, autoarea seriei Harry Potter).

Aeroportul din Edinburgh a fost cel mai aglomerat din Scoția, în 2018, fiind tranzitat de 14.3 milioane pasageri. Se află la aproximativ 10km de centrul orașului Edinburgh. Operează cu o singură pistă și are un singur terminal de pasageri.

easyJet și Ryanair sunt cei mai mari operatori de la Edinburgh, urmați de Jet2Com. Pe lung-curier, zboară Delta Air Lines (New York–JFK), United (Newark), Hainan Airlines (Beijing Capital), dar și Emirates spre Dubai și Qatar Airways spre Doha.

Pentru cei ce doresc să viziteze Scoția, o pot face începând cu Edinburgh. O oportunitate chiar de Crăciun 2019.

Leave A Reply

Your email address will not be published.