Bucureşti – Dubai cu Wizz Air, din 29 octombrie 2013

6 627

Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost cu activitate în România, a anunţat că va deschide ruta spre Dubai. Anunţul ne-a surprins din mai multe puncte de vedere. Ştiam că acest operator aerian pune accentul pe rute noi, fără concurenţă şi în special pe Europa, cu zboruri de la est la vest. Iată că de data aceasta Wizz Air vrea să zboare spre est, spre o destinaţie sensibilă din cauza concurenţei şi a vizelor.

De Dubai cred că am auzit cu toţii. Este capitala luxului, unul dintre cele mai mari oraşe din Emiratele Arabe Unite (EAU), zona unde întâlnim printre cele mai mari construcţii din lume, printre cele mai ciudate şi luxoase hoteluri etc.

Din Bucureşti zboară deja doi operatori aerieni spre Dubai: TAROM, compania naţională a României, şi flyDubai, subsidiara low-cost Emirates. TAROM şi-a adaptat orarul de zbor pentru a fi mult mai competitiv pe rută şi preferă să opereze rutele ziua. Gradul de încărcare este bun, dar nu foarte bun.

Wizz Air ar fi al 3-lea operator care va lega capitala României de Dubai. Ruta a fost anunţată astăzi, dar încă mai sunt purtate negocieri cu privire la aprobarea rutei. Mike Powell, Chief Financial Officer la Wizz Air, a declarat că n-ar fi o problemă acest acord şi că totul se desfăşoară conform planului.

Wizz Air va fi prima companie europeană low fare ce va opera în Dubai şi primul client al Aeroportului Al Maktoum International „Dubai World Central”. Terminalul pentru pasageri al Dubai World Central va fi inaugurat în luna octombrie şi se estimează să devină aeroportul principal al oraşului până la mijlocul anului 2020, când, cu cele 5 piste şi 160 de milioane de pasageri anual să devină cea mai mare infrastructură aeroportuară din lume. Zborurile spre Dubai sunt deja disponibile la vânzare şi pot fi rezervate cu tarife pornind de la 319 RON.

Ruta Bucureşti – Dubai cu Wizz Air va fi operată cu o frecvenţă de 3 zboruri săptămânale: Marţi, Joi, Sâmbătă. Zborurile vor fi onorate cu aeronave Airbus A320. Se va decola la 14:30 de la Bucureşti şi se va ajunge în Dubai la 21:20. Returul va pleca din Dubai la 21:55 şi va ateriza pe Aeroportul Otopeni la 1:05, ziua următoare.

bucuresti_dubai_wizz_air

Cam greu se găsesc preţurile de la 319 lei/segment.

Vreau să precizez că Aeroportului Al Maktoum International „Dubai World Central” este noul aeroport al Dubaiului, iar terminalul pentru pasageri va fi inaugurat în octombrie. Cezar ştie mai bine cum e cu mijloacele de transport. Pentru a călători în Dubai, românii au nevoie de vize, iar Wizz Air încă nu are un răspuns cu privire la această problemă. Wizz Air a anunţat simultan lansarea zborurilor spre Dubai şi din Budapesta, Sofia şi Kiev.

6 Comentarii
 1. Sorin Rusi says

  Da, destul de ciudata. Insa eu cred ca incepe sa tinteasca destinatii de lux, destinatii de vacanta unde ar putea face si mai multi bani. Insa pe Dubai sunt ceva probleme inca nelamurite…Sa vedem ce va fi pana in toamna.

  1. Maestrul RA says

   Dupa cum stim ,cu toti , Dubai , nu e litorarul Bulgaresc. In Dubai, merg alta categorie de turisti, si nu tocmai pretul biletelor de avion ( care oricum nu era foarte mare), era cea mai mare grija a acestor turisti! Nu stiu daca ai vazut, cum se intorc Romanii din Dubai- in general cu foarte multe bagaje. Eu sunt foarte sigur, ca daca, pe aceasta ruta de Dubai, aplica aceasi politica cu bagajele, nu o sa prea aiba succes. Nu poti sa mergi in Dubai, sa stai 1 saptamana, doar cu amarata de gentuta de cabina, si mai ales nu te intorci din Dubai doar cu aceasi marta de gentuta de cabina.

 2. Maestrul RA says

  Ciudata alegerea lui Wizz !

 3. Sorin Rusi says

  Ei merg pe ideea ca preturile mai mici la avion fac Dubaiul mai accesibil romanilor, dar sunt si foarte multi care merg doar pentru 2-3 zile, in interes de afaceri.

  Posibil sa aiba succes. Poate fi o ruta profitabila si pentru ca se vor cumpara bagaje la cala sau bagaje de cabina mai mari. 10 EUR in plus pentru cineva care merge in Dubai nu e foarte mult.

Leave A Reply

Your email address will not be published.