blank

Brunch Cultural – India şi Bucureşti – New Delhi la 667 EUR

0 675

Pe lângă pasiunea pentru zbor, dezvolt şi un hobby pentru gătit. Îmi place să „mă joc” în bucătărie, să testez reţete, să jonglez cu mirodenii şi arome. La fel de mult îmi place să descopăr preparatele tradiţionale din diferite ţări şi oraşe, în funcţie de locurile vizitate. Şi când nu ajung în anumite ţări, aduc tradiţiile culinare la mine în bucătărie sau particip la diferite evenimente specifice.

brunch_india_13

ART HUB a lansat proiectul „Brunch Cultural”

Pe 31 martie 2013, ART HUB a lansat proiectul „Brunch Cultural„. În fiecare duminică, de la ora 13.00 eşti aşteptat la ART HUB cu o porţie zdravănă de cultură internaţională. Un open bar cultural din care te poţi înfrupta la propriu şi la figurat. Evenimentele sunt dedicate pasionaţilor de artă (culinară), cât şi celor cărora le place să călătorească sau pur şi simplu să mănânce. Rezervările se pot face la adresa de email [email protected]. Participarea la fiecare brunch presupune achitarea unei taxe de 35 RON şi sunt incluse open bar şi accesul la lecture-ul zilei.

brunch_india_21

Ediţia de duminică a adus în centrul atenţiei o ţară plină de contraste, India. Pentru mine a fost o premieră să încerc bucătăria indiană şi mă întreb de ce nu am făcut-o mai de mult. Am rămas plăcut impresionat de diversitatea mirodeniilor, a mixului delicios de arome şi gusturi.

brunch_india_24

Am gustat pui, salată, chifteluţe, cârnăciori şi cartofii noi uşor picanţi. Cel mai mult mi-au plăcut cârnăciorii Indian Masala Sausage. Am aflat că au fost marinaţi în tot felul de mirodenii şi apoi copţi până a ieşit toată grăsimea din ei. Au rămas cărnoşi şi uşor picanţi. La fel de bune au fost şi chifteluţele cu carne de berbecuţ – Tikka Meatrolls. Pe durata întregului eveniment, am servit un ceai indian, iar la final am avut un desert delicios – îngheţata Kulfi. Toate preparatele au fost foarte bune. Un singur preparat nu am degustat – mâncarea de linte.

Meniul Brunch Cultural – India:

– Tamatar Murghi (indian curry tomato chicken)
– Chicken Curry în Coconut Milk
– Bombay Potatoes
– Sambar (Lentils Curry)
– Gobi Masala (Caulilflower Curry masala)
– Tikka Meatrolls (sunt chifteluţe cu carne de berbecuţ)
– Saffron Curry Chicken – copanelele de pui cu sofran
– Indian Masala Sausage – cârnăciori marinaţi şi copţi
– Kulfi – îngheţată
– Ceai indian

Laura merită toate cuvintele de laudă pentru cele preparate mai sus.

Totul a fost asezonat cu o poveste interesantă despre cultura indiană, opere de artă, contrastele sociale. S-a adus în discuţie Anish Kapoor, un mare sculptor indian de origine britanică.

Partea şi mai frumoasă a evenimentului a fost că m-am întâlnit cu câţiva bloggeri de travel şi am putut discuta despre preparate, pasiuni culinare, reţete şi destinaţii: Georgiana de la Blogdecalatorii.ro, Monica de la Povestidecalatorie.ro, Carmina de la travelwithasmile.net şi Maxim de la Poftavinegatind.ro. Aşa am aflat că şofranul este galben şi foarte scump.

Dacă doriţi să ajungeţi în India, recomand destinaţii ca Shimla, New Delhi, Mumbai, Agra. Din Bucureşti se poate ajunge în New Delhi cu Lufthansa, KLM, Qatar Airways, Austrian Airlines, Air France, Turkish Airlines etc. Sunt foarte multe zboruri, dar cu escală pe hub-urile de legătură.

La o simplă căutare, am găsit bilet Bucureşti – New Delhi la 667 EUR cu Turkish Airlines via Istanbul. Perioada selectată 1 septembrie 2013 – 9 septembrie 2013.

Cu ocazia aceasta anunţ că Airlines Travel a încheiat un parteneriat cu ART HUB pentru evenimentele Brunch Cultural. O să vă prezentăm săptămânal ce tradiţii culinare vom încerca. Pe 7 aprilie zburăm prin bucătăria thailandeză. Vă aşteptăm la o degustare şi o poveste.

Leave A Reply

Your email address will not be published.