blank

Brașov, Predeal, Sibiu, Oradea, Poiana Brașov cele mai căutate și rezervate destinații din România pentru minivacanța copiilor!

0 279

Călătoriile în România continuă și în luna octombrie, mai ales că elevii se pregătesc acum pentru prima vacanță din acest an școlar, vacanță care va avea loc în perioada 22-30 octombrie 2022.

Prin urmare, părinții au început deja să caute destinații potrivite pentru un sejur în familie și să rezerve cazări pentru sfârșitul lunii. De asemenea, hotelierii și proprietarii de pensiuni pregătesc pachete cât mai atractive, oferte variate, care includ cazare, servicii și facilități pentru toată familia.

Potrivit unui raport realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, în topul celor mai căutate și rezervate destinații în următoarea perioadă sunt: Brașov, Predeal, Sibiu, București, Oradea, Poiana Brașov, Sovata, Băile Felix, Cluj-Napoca, Sinaia. Așadar, dacă aveți în plan să mergeți într-o vacanță de toamnă alături de cei mici, specialiștii recomandă să nu lăsați rezervările pe ultima sută, astfel încât să prindeți locuri libere și prețuri bune.

„Toamna este o perioadă numai bună pentru călătoriile în România, mai ales pentru cele alături de copii. Vremea este în continuare bună, destinațiile sunt mai puțin aglomerate, iar turiștii pot găsi mai ușor locuri libere la cazare. În plus, fiind extra-sezon, prețurile sunt mult mai mici, apar frecvent oferte pentru toate buzunarele. Îi așteptăm pe turiștii Travelminit cu o gamă largă de cazare, cu peste 7000 de unități în toată România, pe travelminit.ro și pachete speciale cu reduceri extra pe promotii.travelminit.ro”, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.ro.

Cele mai bune activități și destinații pentru vacanța copiilor în România

Având în vedere faptul că urmează prima vacanță școlară din acest an, cei mai mulți turiști vor călători în următoarea perioadă alături de copii, căutând cazări care oferă condiții și activități potrivite pentru întreaga familie.

În ceea ce privește activitățile, parcurile de aventură se numără printre cele mai bune opțiuni de luat în calcul de către părinți.Cu atracții gândite în funcție de mai multe categorii (vârstă, nivel de pregătire etc.), acestea sunt locul perfect pentru copiii pasionați de aventură, care adoră explorările în natură. O altă idee poate fi o fermă de animale, acolo unde cei mici se pot juca în voie și pot experimenta o mică parte din viața la țară.

În ceea ce privește activitățile indoor, mersul la teatru și cinematograf se numără printre cele mai accesibile variante pentru întreaga familie. Nici muzeele nu trebuie trecute cu vederea, mai ales că multe dintre ele pregătesc în această perioadă expoziții temporare și ateliere interactive pentru elevi.

În același timp, hotelierii încearcă să pregătească pachete de cazare care să acopere cât mai multe dintre nevoile familiilor cu copii: camere spațioase, mese incluse în ofertă, excursii suplimentare. De asemenea, cele mai multe hoteluri/pensiuni pun la dispoziție în mod gratuit accesul la locul de joacă dedicat copiilor, la terenuri de sport și alte facilități dedicate juniorilor.

Care sunt destinațiile de top și care este bugetul mediu pentru vacanța de toamnă

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, cele mai populare destinații din România în perioada 21-31 octombrie sunt: destinațiile montane cu 31% din numărul de rezervări (Brașov, Predeal, Poiana Brașov, Sinaia, Bușteni, Bran), marile orașe cu 27% din numărul de rezervări (Sibiu, București, Oradea, Cluj-Napoca, Sighișoara, Iași, Timișoara), stațiunile balneare cu 19% din numărul de rezervări (Sovata, Băile Felix, Praid, Călimănești, Băile Herculane), destinațiile unice cu 14% din numărul de rezervări (Tohanu Nou, Rimetea, Slănic Moldova, Arefu).

În ceea ce privește tarifele, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte în perioada aceasta este de 291 de lei. La acesta se adaugă și cheltuielile suplimentare: mesele zilnice (aproximativ 150 de lei /masă / familie formată din 2 adulți + 1 copil), intrările la diferite atracții turistice, transportul.

Mai mult decât atât, vacanța copiilor este doar începutul unui sezon nou de călătorii în România. Turismul în luna noiembrie va fi marcat de ofertele de Black Friday, pe care, potrivit Travelminit.ro, hotelierii deja le pregătesc. De asemenea, urmează și minivacanța de 1 Decembrie, cu două zile libere de la stat (30 noiembrie, de Sfântul Andrei, și 1 Decembrie, Ziua Națională), ceea ce înseamna că locurile disponibile se vor aglomera curând și că turiștii ar trebui să facă rezervările încă de pe-acum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.