blank

Brașov – Chișinău, din sezonul de vară 2023? Aeroportul din Brașov ar putea fi funcțional din 15 iunie 2023!

0 419

Autoritățile de la Brașov au stabilit un nou termen pentru darea în funcțiune al noului aeroport, primul construit de la zero după 1989. Conform declarației făcute de președintele Consiliului județean Brașov, aeroportul ar putea fi operațional din 15 iunie 2023, iar una dintre ar putea fi Brașov – Chișinău.

„Am avut discuții cu o companie aeriană și sunt șanse să avem o cursă aeriană directă pe relația Brașov – Chișinău”, a anunțat Veștea, citat de brasovmetropolitan.ro

Reamintim că în ultimii ani, Consiliul Județean Brașov a avut discuții cu mai mulți operatori interesați de aeroportul de la Ghimbav, iar pe lista destinațiilor au apărut, printre altele, state precum Italia, Spania, Marea Britanie sau Turcia. Republica Moldova este nouă în menționările oficiale cu posibile conexiuni cu aeroportul din Brașov!

În prezent se fac ultimele lucrări necesare înainte de omologare și calibrare. Se realizează marcajele și sunt montate elementele de radionavigație.

Aeroportul din Brasov are potențial mai mult turistic pentru că zona este faborabilă dezvoltării turismului pe întreg anul. Iarna ar putea atrage turiști pasionați de sporturile de iarnă, în timp ce în sezonul de vară pot călători turiștii dornici de drumeții, de relaxare în natură.

Leave A Reply

Your email address will not be published.