Brad artificial sau Brad natural?

0 143

Odată cu apropierea Crăciunului începe și goana după cadouri, dar și după brazi. Fiecare dintre noi dorește să aibă în casă un brad cât mai frumos împodobit, un vestitor al nașterii Domnului, dar și un simbol al sărbătorii asociat cu vestitele cadouri de Moș Crăciun. Și în acest context, cum e mai bine să fie bradul? Brad artificial vs Brad natural?

Bradul artificial

Bradul artificial are avantajul că este veșnic, cel puțin așa vrem să credem. Odată luat, bradul artificial e în fiecare an. Facem economie la timp și bani. Nu trebuie cumpărat alt brad și nici nu pierdeți timpul în căutarea unui brad ideal prin piețele de profil.

Bradul artificial nu face mizerie, ceea ce poate fi tot un avantaj, și nici nu are nevoie de îngrijire specială pentru ca e din plastic. Bradul artificial nu se usucă, nu-i cad acele dacă e de calitate.

În schimb, bradul artificial nu vine la pachet cu mirosul de cetină, iar acest lucru trebuie compensat prin achiziția unui parfum specific. Prin brad artificial nu protejăm natura. Nu se vor opri tăierile de brazi naturali. Ba chiar putem spune că se contribuie la poluarea mediului pentru că bradul artificial e din plastic sau altă substanță sintetică / toxică. Ar fi bine să nu-l aruncați în stradă atunci când vreți să scăpați de un brad artificial, ci să-l reciclați.

Bradul natural

Bradul natural aduce mirosul de cetină în casă și contribuie la crearea unei atmosfere autentice de sărbătoare. Puteți opra să cumpărați un brad natural în ghiveci sau un brad natural tăiat din pepiniera special crescută pentru Crăciun.

Bradul natural în ghiveci are avantajul că poate fi plantat după Crăciun. Însă, pentru acest lucru, trebuie să aveți grijă de el pentru a nu se usca. Căldura din casă face ca bradul natural să se usuce și să cadă acele. Pentru unii poate fi un dezavantaj prin mizeria făcută. Bradul natural tăiat poate fi reciclat, apoi refolosit sub formă de rumeguș, îngrășământ natural și material combustibil.

Ca dezavantaj, bradul natural trebuie cumpărat an de an, iar mărimea și frumusețea lui sunt influențate de bugetul disponibil. Un brad înalt, frumos, bogat în crengi poate fi mai scump. Prețul poate fi influențat și de nivelul economiei din fiecare an.

Bucurați-vă de atmosfera și spiritul Crăciunului indiferent de brad :)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.