blank

Boris Johnson anunță eliminarea restricțiilor anti-covid în Anglia și ridicarea carantinei pentru vaccinați!

0 828

Zilele acestea, Boris Johnson a anunțat eliminarea restricțiilor anti-covid și ridicarea carantinei pentru vaccinați. Asta înseamnă că utilizarea măștii, distanțarea socială și limitele impuse în spațiile interioare și exterioare, printre alte restricții impuse în Regatul Unit pentru a controla răspândirea COVID-19, vor fi complet eliminate în Anglia, 19 iulie.

Boris Johnson mai anunță redeschiderea cluburilor și restaurantelor la interior și exterior, inclusiv cele de noapte. Cu toate acestea, guvernul britanic va lua deciziile finale pe 12 iulie. Totodată, la sfârșitul acestei săptămâni vor fi anunțate măsurile care vor înlocui carantina pentru călătorii complet vaccinați care se întorc din țări aflate pe lista galbenă, cum ar fi Spania, România etc.

Turismul național și călătoriile internaționale profită de aceste anunțuri care, cu toate acestea, au primit critici chiar și din partea populației. Liderul laburist Sir Keir Starmer a avertizat, de asemenea, că ridicarea tuturor restricțiilor dintr-o dată ar fi o decizie „nesăbuită” și solicită ca acoperirea feței să rămână obligatorie în transportul public.

Johnson a asigurat că măsurile anti-covid vor putea fi relaxate datorită strategiei țării și a progresului în vaccinare, menționând că Regatul Unit are cel mai mare procentaj de populație vaccinată comparativ cu orice țară din Europa, cu excepția Maltei.

Astfel, din 19 iulie, în Anglia ar trebui să se aplice următoarele schimbări:

  • Înlocuirea izolării sau carantinei pentru persoanele complet vaccinate care se întorc din țări aflate pe lista galbenă.
  • Testarea și urmărirea vor continua, dar guvernul vrea să înlocuiască izolarea cu testarea zilnică.
  • Toate limitările pentru întâlnirile în interior și în aer liber vor fi eliminate.
  • Toate barurile, restaurantele și cluburile își pot relua activitatea, inclusiv cluburile de noapte.
  • Oamenilor li se va permite să ia propriile decizii cu privire la ceea ce este sigur pentru ei, decât să aibă un comportament determinat de lege.
  • Regula privind distanțarea socială în metrou va fi eliminată.
  • Obligația legală de a purta o mască dispare, deși vor fi emise instrucțiuni cu privire la momentul în care oamenii sunt sfătuiți să le folosească.

Irlanda de Nord, Țara Galilor și Scoția nu au anunțat încă noile lor măsuri.

Vom reveni cu informațiile oficiale imediat ce vor fi aprobate. Să sperăm că autoritățile din UK nu se vor răzgândi, existând precedente. Boris Johnson este recunoscut pentru declarațiile sale contradictorii și uneori chiar ”mincinoase” cum au fost catalogate de un fost consilier britanic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.