Boeing solicită reținerea la sol a 8 avioane 787 Dreamliner. S-au descoperit defecte de fabricație.

0 1.267

După ce a detectat două defecte de fabricație, care le-ar putea compromite rezistența, Boeing a cerut mai multor companii aeriene (United Airlines, Singapore Airlines și Air Canada) să rețină la sol 8 avioane 787 Dreamliner.

Aceste probleme privesc partea din spate a avioanelor, relatează The Air Current. Îmbinarea anumitor secțiuni de fuselaj ar putea fi defectuoasă, punând în pericol structura fuselajului și acesta să nu reziste la condițiile de zbor. Pot apărea luft-uri anormale între diferitele articulații ale structurii din spatele avionului.

S-au descoperit defecte de fabricație.

În plus, suprafața din fibra de carbon a celor opt aeronave nu ar respecta specificațiile producătorului, chiar dacă aceste avioane au fost fabricate recent. Vă reamintim că un defect tehnic al stabilizatorului orizontal a întârziat deja programul Dreamliner în iunie 2010, cu ceva timp înainte de intrarea sa în funcțiune.

Astfel, Boeing a cerut retragerea din serviciul comercial al acestor opt avioane pentru a fi „inspectate și reparate”, a declarat pentru mass-media americană un purtător de cuvânt al producătorului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.