Boeing 777 construit din hârtie cartonată până la cel mai mic detaliu (foto / video)

1 953

Dragostea pentru avioane nu are limite şi nici leac. Acest lucru a fost demonstrat de Luca Iaconi-Stewart, un tânăr care a reuşit să construiască un Boeing 777-300ER la scara 1:60 în aproximativ 5 ani (2 ani a abandonat proiectul pentru şcoală). Boeing reuşeşte să construiască un Boeing 777 în 50 de zile, dar asta contează mai puţin.

9

Ideea i-a venit la şcoală, în timpul orelor de arhitectură. După ce a găsit o diagramă detaliată a aeronavei Boeing 777-300ER Air India, s-a apucat de treabă. A proiectat totul în Adobe Illustrator, apoi a printat pe hârtie cartonată. E de admirat faptul că a încercat să construiască aeronava până la cele mai mici detalii, iar acest lucru îl putem observa din fotografiile postate chiar de Luca pe contul său de flickr.

33

A petrecut o vară întreagă doar pentru a construi scaunele: 20 de minute pentru un loc economic, 4-6 ore pentru un loc la Business Class şi 8 ore pentru un loc la First Class. Motoarele au fost proiectate într-o lună şi le-a asamblat în patru luni. Coada a fost proiectată şi construită de 3 ori până a ajuns la forma finală. Până şi trenul de aterizare este retractabil.

42

Se vede că este un perfecţionist. Penseta şi cutter-ul au fost instrumentele de bază, iar hârtia cartonată şi lipiciul au fost materia primă. Mai jos aveţi filmuleţe cu aeronava în diferite stadii de dezvoltare.

Uşile cargo

Închiderea şi deschiderea uşilor

Cabina

Motoarele – Thrust Reversers

Trenul de aterizare

Proiectarea şi realizarea scaunelor din cockpit

Proiectarea aripilor

Pictarea aeronavei – Boeing 777-300ER Air India

După ce va termina acest proiect, cel mai probabil la începutul acestui an, Luca Iaconi-Stewart se va apuca să construiască un model mai mare.

14

Pe mine m-a lăsat fără cuvinte. A reuşit să construiască toate detaliile pe care le putem observa la un avion de linie B777, multe dintre ele fiind şi funcţionale. Dar oare scaunele se întind? Urmărind imaginile şi filmuleţele, îmi dau seama că tânărul are o răbdare de fier şi multă dexteritate. Aşa se explică şi perioada mare de execuţie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.