Boeing 747-400 SuperTanker, în lupta contra incendiilor din Israel

0 549
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.
()

Luna noiembrie a adus incendii devastatoare în Israel. Peste 80 000 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor. Cele mai puternice incendii au fost înregistrate în jurul orașului Haifa.

Boeing 747-400 SuperTanker – misiune în Israel

La misiunea de stingere a incendiilor a luat parte și Boeing 747-400 SuperTanker, cel mai mare AirTanker din lume. Pe 25 noiembrie, aeronava a zburat spre Orientul Mijlociu unde a participat la prima misiune din istoria sa. Zborul spre Tel Aviv a durat 12.5 ore, iar la bord s-au aflat 12 membri ai echipajului. Pe 30 noiembrie, avionul a zburat la baza Global SuperTanker Services din Colorado, Statele Unite.

În ianuarie 2016, aeronava a intrat în flota Global SuperTanker Services. Pe 12 septembrie, FAA a emis aprobările pentru astfel de operațiuni. Au fost necesare certificate speciale pentru istalarea și utilizarea rezervoarelor subpresiune. Boeing 747-400 (N744ST) SuperTanker, botezat și ”Spirit of John Muir”, poate transporta până la 75 000 de litri de apă sau agent de stingere a incendiilor.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.