Boeing 737 MAX 8 Norwegian, care a fost blocat în Iran, a ajuns la Stockholm

0 195
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.
()

După 2 luni de blocare în Iran, aeronava Boeing 737 MAX 8 Norwegian a ajuns la Stockholm.

Pe 14 decembrie 2018, aeronava Boeing 737 MAX 8 (LN-BKE) Norwegian, care opera zborul Dubai – Oslo, a operat o aterizare în regim de urgență la Shiraz, în Iran. A fost o problemă tehnică la motor.

Pasagerii au fost preluați de o altă aeronavă Norwegian. Însă avionul cu probleme a fost nevoit să rămână la sol până pe 20 februarie. Și asta din cauza embargoului impus de Statele Unite asupra Iranului.

Boeing 737 MAX 8 (LN-BKE) Norwegian a ajuns la Stockholm

Boeing 737 MAX 8 Norwegian a avut nevoie de un motor nou, însă embargoul interzicea importul de componente de avion, producție americană.

boeing-737-max-norwegian-iran-stockholm

Norwegian a fost nevoită să înceapă demersurile pentru a putea importa avionul în Iran. Acțiunea aceasta a avut nevoie de aprobare din partea guvernului american.

Și cum partea birocratică a reprezentat un proces anevoios, totul s-a prelungit până la început de februarie, când s-a primit aprobarea de a importa motorul necear. Iar pe 20 februarie, avionul a putut decola cu noul motor primit spre baza Norwegian din Stockholm.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.