Biletul STB, plătit prin SMS sau aplicație, este valabil o oră și poate fi folosit pe mai multe linii

0 457

În această zi de luni, 8 martie, primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că, începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, care a fost achitată prin SMS sau aplicație, este valabil o oră de la momentul achitării și poate fi folosit pe mai multe linii. Prețul călătoriei rămâne neschimbat – 1.3 lei.

De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la stația Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală. Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră. Plata se poate face prin SMS la numărul 7458 sau prin aplicația B-pay.

Biletul STB, achitat prin SMS sau aplicație, valabil o oră și poate fi folosit pe mai multe linii

Nicușor Dan a mai declarat: Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice. În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță în viața de zi cu zi.

Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului. O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent.

Cel mai important acum, pe termen scurt, îmi doresc ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate și predictibile. Pentru a încuraja bucureștenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiții.

În opinia personală, măsura e bun, doar că există un dezavantaj – aglomerația. În momentul în care mijlocul de transport în comun STB este blocat în trafic, valabilitatea biletului achiziționat online scade chiar dacă nu se deplasează.

La validarea cu cardul STB direct în mijlocul de transport în comun, valabilitatea călătoriei este până când mașina / tramvaiul ajunge la capăt de linie și sistemul este resetat. Nu de puține ori am călătorit cu aceeași mașină la dus și retur – pe aceeași linie, fără a mai fi taxat pentru că sistemul nu era resetat și mi-a recunoscut validarea anterioară.

Rămâne de văzut cum va gestiona și această problemă!

Leave A Reply

Your email address will not be published.