blank

#BIAS2015 – Despre prima femeie pilot din Turkish Stars

1 1.814

Anul acesta, cei de la Turkish Stars au venit la Bucharest International Air Show cu un program nou, pe care l-am putut admira cu toţii la BIAS 2015 şi ne-a plăcut, dar și cu un membru nou. Unul dintre piloții escadrilei este maiorul Esra Ozatay, o tânără speranță care a confirmat într-un domeniu extrem de dur, reușind să dea clasă multor bărbați în domeniul acrobației aviatice mondiale. Noi am apucat să stăm un pic de vorbă cu ea.

Turkish Stars, vedetele #BIAS2015, taxi and take off in formation!Bucharest Airports Bucharest International Air Show

Posted by Airlines Travel on Saturday, June 20, 2015

Teodora Iulia Grama (redactor AirlinesTravel): Felicitari pentru această reușită! Cum este să fii singura femeie într-o echipă de acrobații aeriene?

EO: Deși este primul an în care zbor în cadrul Turkish Stars și sunt prima femeie din această echipă, femeile nu sunt o noutate în industria aeronautică turcească. În cadrul forțelor aeriene turcești sunt foarte multe femei.

Turkish-Stars-3

TIG: Când ai început să zbori? Câte ore de zbor ai la activ?

EO: Am început să zbor în anul 2000, aveam 18 ani și am aproximativ 2000 ore de zbor ca pilot-instructor și pilot de avioane de vânătoare.

TIG: Care a fost primul avion pe care l-ai pilotat?

EO: Primul avion pe care l-am pilotat a fost Cessna T-41 Mescalero – versiunea militară a bine cunoscutului Cessna 172.

Turkish-Stars-2

TIG: Ce sfaturi ai pentru fetele și femeile care își doresc să urmeze o carieră în acest domeniu al aviației acrobatice?

EO: Femeie sau bărbat – nu consider că acest lucru este important. Important este să fii pasionat de acest domeniu și să lucrezi foarte mult. Cu multă muncă și determinare, oricine poate ajunge pilot de acrobație.

Turkish-Stars-1

TIG: Îți mulțumim!
EO: Și eu vă mulțumesc foarte mult!

Leave A Reply

Your email address will not be published.