Berlin Brandenburg Willy Brandt şi "noaptea nopţilor"

Berlin Brandenburg Willy Brandt şi “noaptea nopţilor” (video)

3 345
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Ne mai desparte fix o lună până la inaugurarea aeroportului Berlin Brandenburg Willy Brandt, al treilea ca mărime din Germania. Despre ziua cea mare v-am mai povestit şi am punctat câteva informaţii disponibile la vremea respectivă. Însă, pe măsură ce se apropie data cu pricina, încep să apară tot mai multe “secrete” despre marea inaugurare.

Odată cu deschiderea noului aeroport Berlin Brandenburg International Willy Brandt (IATA: BBI), cele 2 aeroporturi existente şi operaţionale în prezent (Schönefeld şi Tegel) se vor închide şi tot echipamentul va fi mutat la noua “casă”, inclusiv personalul.

Partea interesantă acum începe. Organizatorii au anunţat că această mutare va fi mai mare ca cea din 1999, când guvernul s-a mutat de la Bonn la Berlin. Angajaţii au început să strângă 55.000 de metri cubi de echipament. Am făcut un calcul şi a reieşit că tot echipamentul poate fi transportat cu peste 550 mega-camioane (un tir are aproximativ 100m3). Operaţiunile de mutare au început deja, dar majoritatea echipamentelor vor fi mutate în noaptea dintre 2 şi 3 iunie, de aici şi “noaptea nopţilor”, când o parte din străzile Berlinului vor fi blocate pentru a permite trecerea convoiului de autocamioane. Acţiunea de la sol va fi sprijinită şi de o flotă de avioane de tip cargo.

Imagini cu Berlin Brandenburg International in lucru

“Este prima dată când două aeroporturi vor fi mutate peste noapte, la propriu!”, declaraţie făcută de Leif Erichsen, purtătorul de cuvânt al noului aeroport.

Oficialii sunt pregătiţi şi pentru situaţii uşor neplăcute, care inevitabil vor apărea. Un aeroport este ca un orăşel mai mic, iar autorităţile aeroportuare au apelat la câţiva experţi de la Munchen pentru organizarea întregii operaţiuni.

Berlin Brandenburg Willy Brandt la interior – simulare

Noul aeroport va înlocui celelalte 3 existente în Berlin (unul a fost închis în 2008) şi va crea peste 40 000 de noi locuri de muncă. Va fi hub pentru companiile aeriene: Air Berlin, EasyJet, Germania, Germanwings şi Lufthansa. Va fi al 3-lea ca mărime din Germania şi al 13-lea din Europa.

Berlin Brandenburg Willy Brandt se află la 18 Km sud de centrul Berlinului, iar mai multe căi rutiere şi feroviare vor asigura legăturile dintre aeroport şi capitala Germaniei.

Berlin Brandenburg Willy Brandt filmat de la înălţime

Construcţia gigant se întinde pe 1.470 de hectare. Impunători vor fi cei 33.000 de metri pătraţi ai terminalului din sticlă, înalt de 6 etaje, în incinta căruia vor funcţiona 104 ghişee şi 200 de automate pentru check-in. Tehnologie de ultimă oră, design pe măsură, cu linii clare şi elemente arhitecturale aparţinând curentului Bauhaus, shopping, zeci de restaurante şi cafenele vor aştepta aproximativ 27 milioane de pasageri, în primele luni de la deschidere. Aeroportul este programat pentru a suporta până la 50 milioane de pasageri anual.

Vom reveni cu informaţii şi aşteptăm marea inaugurare. Berlin Tegel se va închide pe 2 iunie 2012, iar AirBerlin va organiza o festivitate specială. În acea noapte, în jurul orei 22.50, va decola zborul AB1000 operat de AirBerlin. Va fi ultima decolare efectuată de o aeronavă de pasageri. Apoi luminile aeroportului veteran se vor stinge.

3 Comentarii
  1. […] Tweet(function() { var s = document.createElement('SCRIPT'), s1 = document.getElementsByTagName('SCRIPT')[0]; s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'http://widgets.digg.com/buttons.js&#039;; s1.parentNode.insertBefore(s, s1); })(); Lufthansa va opera un zbor comemorativ, pe ruta Berlin Brandenburg – Frankfurt, cu un Airbus A380. Evenimentul coincide cu ziua când va fi inaugurat marele aeroport berlinez – Berlin Brandenburg Willy Brandt şi “noaptea nopţilor” […]

  2. […] din punctul meu de vedere, se pierde foarte mult din entuziasmul lansării. Abia aşteptam “noaptea nopţilor“. Dar văd şi partea plină a lucrurilor. Poate reuşesc să ajung la inaugurarea noului […]

  3. […] Tegel îşi va continua activitatea până la 16 martie 2013. Probabil că vom avea atunci “Noaptea Nopţilor“! De bucurie, cei de la Tegel au realizat un super filmuleţ cu imagini care cuprind […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.