blank

Bamboo Airways își amână debutul operațional

0 691

Bamboo Airways, a 5-a companie aeriană din Vietnam, își amână debutul comercial. Anunțată cu mare fast, noua companie aeriană rămâne la sol.

Bamboo Airways este a 5-a companie aeriană din Vietnam, după: Vietnam Airlines, VASCO, Jetstar Pacific și VietJet Air. A fost înființată în 2017, iar debutul operațional era programat pentru 27 decembrie 2018.

Bamboo Airways rămâne la sol

Compania a primit licența, dar mai are de așteptat certificatul tip. Plus că încă nu și-a definit contractul cu aeroportul Phu Cat din Qui Nonh, unde este și sediul central al companiei aeriene.

Totodată, nici flota nu e definită. Primul Airbus A319 a ajuns în posesia Bamboo Airways pe 15 decembrie. Acesta ar putea fi urmat de un Airbus A320.

Însă noile aeronave de tipul Airbus A321neo și Boeing 787-9 Dreamliner ar putea fi livrate începând cu ianuarie 2019. Noile avioane vor fi preluate de la GECAS.

Bamboo Airways face parte din FLC Group, iar primele zboruri ar putea fi de tip charter pentru compania-mamă. De menționat faptul că FLC deține mai multe lanțuri hoteliere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.