Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Bali va carantina turiștii pe iahturi, bărci și nave maritime

1 426

Autoritățile din Bali vor să ofere turiștilor un sentiment de libertate în timpul carantinei. Pentru a face acest lucru, oficialii pregătesc iahturi și nave carantină. Detalii au fost raportate de presa locală, citându-l pe ministrul Turismului și Economiei, Sandiago Uno.

Oficialii indonezieni au decis să adopte o abordare creativă a problemei carantinei. Conducerea destinației exotice a decis să răspundă solicitărilor turiștilor și să înlocuiască carantina de 5 zile la hotel cu o perioadă similară pe nave și iahturi ce se vor plimba pe coasta Baliului.

Potrivit ministrului, insula a primit solicitări de la turiști și operatori de turism pentru a înlocui izolarea la hotel cu un sejur la mare, unde turiștii se pot bucura de activități recreative – scufundări și înot.

Între timp, ministrul adjunct al Turismului, Rizki Handayani, a declarat că echipa ei se coordonează cu Ministerul Sănătății pentru a evalua și certifica navele rezervate de turiști. „Operatorii au declarat că sunt pregătiți și nu au nicio problemă să nu acosteze timp de cinci zile”.

Soluția non-standard s-a dovedit a fi benefică și pentru afacerile locale. De exemplu, Ngadiman Sudiaman, CEO al unei companii de închiriere a transportului pe apă, a declarat pentru Jakarta Post că decizia guvernului va relansa turismul maritim și va aduce înapoi mii de nave și bărci cu pânze tradiționale indoneziene și, astfel, va aduce venituri armatorilor. „Cererea este încă scăzută, dar sunt încrezător că această opțiune poate fi o alternativă atractivă pentru turiștii străini, deoarece aceștia pot simți atmosfera de odihnă și libertate în timpul carantinei”, a adăugat Ngadiman.

Leave A Reply

Your email address will not be published.