blank

Avioanele Airbus și Boeing de pe zborurile rusești sunt alimentate în Turcia

0 890

După ce Rusia a început războiu din Ucraina, în februarie 2022, Statele Unite și Uniunea Europeană au impus sancțiuni Rusiei și companiilor rusești, afectând inclusiv industria aeronautică. Aceste sancțiuni sunt menite să împiedice întreținerea aeronavelor Airbus și Boeing operate de companiile rusești în afara Rusiei. Chiar și cu sancțiunile în vigoare, zborurile rusești către Turcia au crescut în 2022. Se estimează că un sfert din zborurile internaționale din Rusia aterizează pe aeroporturile turcești.

Companiile aeriene ruse încă mai alimentează în Turcia, chiar dacă nu de la Havas și TGS.

Ba mai mult, aceste zboruri sunt operate cu aeronavele Airbus și Boeing confiscate de la operatorii de leasing occidentali. În acest context, Statele Unite a emis un avertisment către companiile de handling turcești și le-a somat să nu mai alimenteze aeronavele aflate în flotele companiilor rusești.

La sfârșitul lunii ianuarie, cea mai mare companie de handling la sol din Turcia, Havas, a comunicat companiilor aeriene ruse că s-ar putea confrunta în curând cu o întrerupere a serviciului pentru aeronavele lor Airbus și Boeing. Și Turkish Ground Services (TGS) a încetat să furnizeze carburant aeronavelor Airbus și Boeing înregistrate în Rusia. Însă, chiar și așa, aceste avioane continuă să zboare în Turcia. Nu există perturbări în programul operațional al zborurilor dintre Rusia și Turcia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.