blank

Avianca Argentina și-a suspendat operațiunile, din 7 iunie 2019

0 568

Pe 7 iunie 2019, Avianca Argentina și-a suspendat operațiunile. Compania aeriană face parte din Avianca Holdings SA, la care este acționar și Germán Efromovich.

Avianca Argentina are probleme financiare și a solicitat suspendarea operațiunilor pentru 90 de zile. În tot acest timp va avea loc un proces de restructurare. Cererea a fost depusă la autoritatea aeronautică din Argentina – ANAC.

Avianca Argentina

Dacă în cele 90 de zile, situația nu va fi conform așteptărilor, oficialii Avianca Argentina vor putea solicita încă 90 de zile suplimentare.

În prezent, Avianca Argentina deține o flotă formată din 2 aeronave ATR 72-600. Opera zboruri din Buenos Aires spre Mar Del Plata și Santa Fe. Noua Avianca Argentina și-a început operațiunile pe 21 noiembrie 2017.

La vremea respectivă, planurile erau mărețe. Se dorea o flotă formată din avioane cu capacitate mare, care să zboare intern și internațional. Dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Iată că după 1.5 ani, Avianca Argentina este nevoită să-și suspende operațiunile. Este a doua companie aeriană din Avianca, care își suspendă zborurile. Pe 24 mai, Avianca Brasil a cedat prima.

Omul de afaceri Germán Efromovich are mari probleme financiare. Și, odată cu falimentul Avianca Brasil, acesta a fost înlăturat de la conducerea Avianca. Locul i-a fost luat de directorul executiv TACA, Roberto Kriete.

Leave A Reply

Your email address will not be published.