Avertizare de călătorie în Spania: caniculă, furtună, ploi torențiale!

0 470

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică spaniolă a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă și a emis coduri portocaliu și galben de caniculă, furtuni și ploi torențiale, astfel:Pentru 20 iulie 2021:

  • Cod galben de caniculă (până la 39ºC), ploi torențiale (20mm/h) și furtună în comunitățile Aragon și Catalonia;
  • Cod galben de caniculă (până la 39ºC) în comunitățile Madrid, Castilla La Mancha, Navarra și La Rioja;
  • Cod galben de furtună pentru Comunitatea Valenciană. 

Pentru 21 iulie 2021:

  • Cod galben de caniculă (până la 39ºC) în comunitățile Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla y León, Castilla La Mancha, Catalonia, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea pentru cetățenii români de a consulta în permanență informațiile publice și recomandările autorităților spaniole.

De asemenea, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgență, să contacteze autoritățile competente, apelând telefonul de urgență 112.    

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelul fiind redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluat de către operatorii Call Center, în regim de permanență. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.