Autoritățile din Italia amenință RYANAIR cu blocarea zborurilor. RYANAIR neaga acuzațiile!

0 2.098

Italian Civil Aviation Authority (Ente Nazionale per l’Aviazione Civile – ENAC) a trimis o scrisoare către autoritatea de reglementare irlandeză prin intermediul căreia informează că operatorul aerian RYANAIR a încălcat în repetate rânduri reglementările de sănătate anti-COVID impuse în Italia.

Cu alte cuvinte, autoritățile din Italia amenință RYANAIR cu blocarea zborurilor dacă nu se respectă reglementările și măsurile de sănătate anti-COVID impuse pe teritoriul Italiei.

Măsurile includ: distanțarea socială în aeroporturi – la check-in, la porțile de îmbarcare și în autobuzele de transport pasageri către și de la terminal. Companiile aeriene sunt, de asemenea, responsabile să se asigure că personalul și pasagerii poartă măști pe parcursul zborurilor, schimbându-le la fiecare patru ore pentru călătorii lungi.

Autoritățile din Italia au menționat că: „Obligația de a distanța pasagerii nu este respectată. Sunt ignorate și alte măsuri obligatorii impuse în Italia”, se arată într-un comunicat.

Dacă Ryanair nu respectă, ENAC ar putea scădea gradul de ocupare pe zborurile RYANAIR la 50% sau chiar să aplice dispozițiile codului de navigație (art. 802 – interdicția de plecare) și ar impune suspendarea tuturor activităților de transport aerian pe aeroporturile din Italia, solicitând transportatorului să asigure redirecționarea tuturor pasagerilor care dețin deja bilete.

RYANAIR neagă acuzațiile „incorecte”, susținând că respectă pe deplin măsurile stabilite de guvernul italian. „Clienții noștri pot sta liniștiți pentru că facem tot posibilul de a reduce interacțiunea în aeronavele noastre, cât și pe aeroporturi. Luăm toate măsurile necesare pentru a proteja sănătatea pasagerilor și echipajelor atunci când zboară cu Ryanair”, se arată într-un comunicat de presă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.