Autoritățile din Brăila și Galați au semnat un protocol cu privire la realizarea Aeroportului Regional de la Braniștea (Aeroportul Brăila-Galați)

0 1.462

Consilierii județeni din Brăila și Galați au aprobat proiectul de hotărâre privind protocolul de colaborare între județele Brăila și Galați pentru realizarea Aeroportului Regional de la Braniștea.

Acest demers este realizat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru infrastructură de transport de interes strategic în zona de Est și Sud, din care fac parte județele Galați, Brăila, Călărași și Ialomița, însă aparține doar primelor două unități administrativ teritoriale menționate.

Cum era de așteptat, subiectul a stârnit interesul consilierilor în ședința ordinară de la începutul săptămânii trecute, astfel că au existat dezbateri pe această temă, dar ajungându-se și la atacuri între consilierul județean PNL Alexandru Bucălău și președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, informează obiectivbr.ro.

Trecând dincolo de scandalul dintre politicieni, acest aeroport are puține șanse să fie realizat. În primul rând, există alte aeroporturi destul de aproape de Galați și Brăila. Poate nu ar trebui un aeroport, ci o infrastructură mai bună spre Bacău, București sau Tulcea.

Dacă totuși, printr-o minune, se vor apuca de acest aeroport, cu siguranță va dura câțiva ani până când va fi gata. Și apoi ce se dorește de la un aeroport în regiune? Bazinul colector de pasageri ar fi destul de mic. Avem un aeroport la Tulcea care este ținut în stare letargică. Avem aeroportul de la Constanța care este exploatat sub nivelul de performanță pentru care a fost proiectat. Pentru ce sa mai facem un aerport? Doar de dragul unor bugete cheltuite inutil?

Leave A Reply

Your email address will not be published.