Autoritatea antitrust din Italia cercetează compania RYANAIR pentru că ar fi profitat de COVID-19

0 831

Administrația italiană, prin autoritatea sa antitrust, a anunțat deschiderea unui dosar de cercetare pentru Ryanair, acuzând compania că a desfășurat practici comerciale neloiale și publicitate înșelătoare în legătură cu anulările zborurilor, profitând de pandemia de COVID-19 pentru a deruta călătorii .Autoritatea antitrust din Italia cercetează compania RYANAIR

Dosarul, deschis grație unei plângeri din partea Asociației pentru Drepturile Utilizatorilor și Consumatorilor (ADUC), investighează o practică comercială incorectă în faza de furnizare a serviciilor și de gestionare a anulărilor, precum și publicitatea înșelătoare cu privire la caracteristicile unui serviciu oferit de companie: „schimbarea zborului fără penalizări”.

Conform publicației hosteltur.com, autoritatea menționează că RYANAIR a interpretat ”ciudat” regulile și legile invocând pandemia de coronavirus în gestionarea anulărilor zborurilor. Totodată, compania este acuzată de reținerea necorespunzătoare a baniilor pasagerilor, fiind situații când rambursările au fost plătite parțial și într-un timp nedefinit.

RYANAIR folosește formulări greu de înțeles sau într-un mod înșelător

Autoritatea mai menționează că RYANAIR folosește formulări greu de înțeles sau într-un mod înșelător, descurajând călătorul să mai modifice / schimbe zborul și / sau destinația.

Autoritatea antitrust din Italia mai are un dosar deschis în urmă cu patru ani, tot pentru RYANAIR, pentru că nu a informat utilizatorii despre drepturile lor în caz de anulări.

Dacă e să analizăm situația la nivel european, RYANAIR nu e singura companie care a avut acest comportament în perioada pandemiei de COVID-19. Vom urmări această anchetă. Revenim cu informații când vor exista noutăți!

Leave A Reply

Your email address will not be published.