Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Austrian Airlines angajează 100 de piloți în 2017

0 1.461

Scriu de peste 4 ani pe acest site. Observ cu bucurie modul în care crește și se dezvoltă industria aviației comerciale. Tot mai multe zboruri sunt operate anual, rute noi sunt anunțate în fiecare zi, flotele companiilor aeriene cresc vertiginos, iar mii de însoțitori de bord se alătură companiilor aeriene.

Austrian Airlines angajează piloți

Însă la capitolul ”piloți” situația nu e chiar roz. Organizațiile internaționale din aviație trag un semnal de alarmă în această privință. Boeing estimează un necesar de peste 620 000 de piloți la nivel global pentru următorii 20 de ani. Iar pentru Europa, Boeing a estimat nevoia a peste 100 000 de piloți.

Unii vor lua locul actualilor piloți, însă alții vor sprijini creșterea operațională. Însă ritmul în care sunt pregătiți este prea lent în comparație cu evoluția pieței. Dar nici nu se poate grăbi procesul. Siguranța e pe primul loc, iar piloții au nevoie de timp pentru pregătire.

Austrian Airlines a anunțat angajarea a 145 de piloți în 2016, iar pentru 2017, operatorul austriac a anunțat disponibilitatea a încă 100 de locuri pentru piloți fără experiență. Piloții vor fi pregătiți la European Flight Academy, școala de zbor Lufthansa Group.

Austrian Airlines are nevoie de piloți tineri pentru noile avioane Embraer, pentru avioanele Airbus A320, dar și pentru avioanele Triple Seven. Primul curs, pentru aproximativ 30 de viitori piloți, va începe la 6 februarie 2017. Acesta va avea o durată de 21 de luni. Partea teoretică va fi la Bremen, Germania, iar formarea practică va fi la Goodyear, Arizona în Statele Unite și în Rostock-Laage, Germania. În urma cursurilor, vor fi oferite licențele ATPL (Airline Transport Pilot License). Detalii pe www.austrianpilot.at.

Leave A Reply

Your email address will not be published.