Austria va redeschide granițele pentru turism, din 19 mai

0 1.643

Vineri, pe data de 23 aprilie, guvernul federal al Austriei a prezentat planul pentru etapele de relaxare a măsurilor anti COVID-19, care vor fi introduse începând cu 19 mai, informează austria.info.

Etapele de relaxare a măsurilor anti COVID-19 începând cu 19 mai

1. Pe 19 mai 2021 se vor relaxa mai multe măsuri, menținând în același timp un concept clar de siguranță. Pe lângă gastronomie și industria hotelieră, se pot deschide și instituțiile de artă, cultură și centrele termale, de spa, wellness sau divertisment.

2. Condițiile de bază pentru intrarea în Austria vor fi dovada de vaccinare, testare sau de trecere/recuperare după boală. De asemenea, vor fi utilizate autoteste controlate.

3. Începând cu 19 mai 2021, dispozițiile actuale privind carantina la sosirea în Austria vor fi eliminate. Persoanelor care au fost testate, vaccinate sau recuperate li se va permite să intre în Austria fără a se institui carantina. Acest lucru va permite din nou accesul turiștilor străini.

4. În funcție de progresul campaniei de vaccinare, la 1 iulie 2021 vor urma măsuri suplimentare de relaxare. Nimic nu stă în calea unui sezon de vară sigur și bun.

Declarații de presă ale Ministrului Turismului Elisabeth Köstinger

„Astăzi este o zi importantă pentru turismul local. Cu acest calendar concret de deschidere, oferim industriei turistice, gastronomice, hoteliere, de evenimente și de agrement perspectivă și posibilitatea de a planifica următorii pași.”

„Anul trecut a fost o perioadă incredibil de dificilă pentru companiile din turism și angajații lor. Acum suntem pe ultima sută de metri și avem scopul în minte: de pe 19 mai vom deschide toate sectoarele acestui domeniu.”

„Fiecare dintre noi tânjește după o vizită la un restaurant, un sejur la un hotel sau participarea la un eveniment. Acest lucru va fi posibil din nou începând cu 19 mai, sub rezerva unor reguli clare”.

„Este important ca în industria gastronomiei auto-testarea controlată să fie pusă în aplicare. Acest lucru va face, de asemenea, posibile întâlniri spontane într-un restaurant. Trebuie respectate în continuare regulile de distanțare și purtarea măștilor FFP2, cu excepția momentului când se stă la masă.”

„Acești pași de deschidere ne vor readuce  la normalitatea cunoscută, menținând în același timp siguranța maximă. Această perspectivă este vitală pentru companiile noastre de turism și angajații acestora.

„Proprietarii de pensiuni și de hoteluri și organizatorii de evenimente așteaptă cu nerăbdare ca din 19 mai să facă ceea ce fac cel mai bine: să primească oaspeți, să îi servească, să îi distreze și să îi răsfețe!”

Leave A Reply

Your email address will not be published.