blank

Austria solicită test PCR pentru cei care călătoresc din Spania, Olanda și Cipru

0 563

Călătorii care se întorc din Spania, Olanda și Cipru vor trebui să fie testați pentru a putea intra în Austria, a anunțat Ministrul austriac al Sănătății, Wolfgang Mückstein. În prezent, persoanele complet vaccinate și cele care s-au recuperat de pe urma virusului li se permite să intre în țară fără restricții, dar guvernul este îngrijorat de ratele de infecție din țară care sunt în continuă creștere, din cauza călătoriilor.

Cei care sosesc din Spania, Olanda și Cipru, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni austrieci, trebuie să prezinte un test PCR negativ atunci când intră în țară. În cazul în care călătorii nu pot furniza astfel de dovezi, pot fi testați gratuit la aeroport. Între timp, nu este necesară nicio perioadă de carantină, cu excepția cazului în care testul efectuat la aeroport rezultă pozitiv. Dar oricine refuză să fie testat va risca o amendă de până la 1.450 €.

Austria solicită test PCR pentru cei care călătoresc din Spania, Olanda și Cipru. Decizia nu are încă o dată de intrare în vigoare.

Agenția pentru Sănătate și Siguranță Alimentară din Austria (AGES) a dezvăluit recent că această creștere cu 31.1% a cazurilor de COVID-19 detectate în perioada 5-11 iulie este legată de activitățile de călătorie. Pe de altă parte, cifrele din 28 iunie până pe 4 iulie indică faptul că numărul cazurilor care ar fi provenit din călătorii au reprezentat 25.3% din numărul total în acea săptămână.

Agenția a mai dezvăluit că ratele mai mici de infecții di gospodării au reprezentat 66.4% din cazurile pozitive la sfârșitul lunii mai, în timp ce, în ultima săptămână, 33.4% din cazurile nou raportate sunt legate de infectările din gospodării.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) dezvăluie că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 323 de cazuri pozitive în Austria, dar nu a fost raportat niciun deces legat de coronavirus. Din ianuarie 2020, țara a avut 10.524 de decese cauzate de COVID-19 și 651.873 de persoane au fost testate pozitiv. De asemenea, s-a raportat că 3,.72 milioane de cetățeni austrieci au fost complet vaccinați împotriva COVID-19, reprezentând 42.1% din populație, iar aproximativ 56.8% din populație a primit o doză de vaccin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.