Aurul pică din cer în Rusia

Săptămâna trecută, un avion cargo al companiei Kosmos Airlines a avut probleme tehnice la decolare, iar o parte din marfa transportată s-a împrăștiat pe pista aeroportului din Yakutsk. Vorbim de câteva tone în lingouri de aur.

0 52

Pe 16 martie 2018, 3.4 tone de aur s-au împrăștiat pe pista aeroportului din Yakutsk și în împrejurimi. Marfa a căzut dintr-un avion Antonov An-12BP al companiei Kosmos Airlines. Aeronava trebuia să transporte 9 tone de aur pe ruta Yakutsk – Krasnoiarsk.

Ți-a întârziat avionul mai mult de 3 ore sau ți-a fost anulat zborul? Ai putea avea dreptul la o despăgubire de până la 600€! Solicită despăgubirea pentru anularea sau întârzierea zborului!

AirHelp get compensation

Aurul pică din cer în Rusia

Conform Siberian Times, marfa nu a fost bine ancorată și s-a deplasat în procesul de decolare. Ușa cargo a aeronavei s-a rupt și lingourile de aur au început să cadă din avion. Acestea s-au împrăștiat pe o distanță de 26 de kilometri, în apropiere de Magan. Au fost recuperate 172 de lingouri, fiecare cântărind 20 de kilograme.

Aurul aparține companiei Chukota Mining and Geological (75% de acțiuni fiind în posesia canadienilor de la Kinross Gold). Marfa a fost evaluată la 350 de milioane de EURO.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »