Aurul pică din cer în Rusia

Săptămâna trecută, un avion cargo al companiei Kosmos Airlines a avut probleme tehnice la decolare, iar o parte din marfa transportată s-a împrăștiat pe pista aeroportului din Yakutsk. Vorbim de câteva tone în lingouri de aur.

0 48

Pe 16 martie 2018, 3.4 tone de aur s-au împrăștiat pe pista aeroportului din Yakutsk și în împrejurimi. Marfa a căzut dintr-un avion Antonov An-12BP al companiei Kosmos Airlines. Aeronava trebuia să transporte 9 tone de aur pe ruta Yakutsk – Krasnoiarsk.

Aurul pică din cer în Rusia

Conform Siberian Times, marfa nu a fost bine ancorată și s-a deplasat în procesul de decolare. Ușa cargo a aeronavei s-a rupt și lingourile de aur au început să cadă din avion. Acestea s-au împrăștiat pe o distanță de 26 de kilometri, în apropiere de Magan. Au fost recuperate 172 de lingouri, fiecare cântărind 20 de kilograme.

La Mare cu Avionul

Aurul aparține companiei Chukota Mining and Geological (75% de acțiuni fiind în posesia canadienilor de la Kinross Gold). Marfa a fost evaluată la 350 de milioane de EURO.

S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »