Au fost adoptate noi restricții suplimentare în Olanda: blocare parțială intensificată.

0 3.951

Începând de miercuri, 4 noiembrie, orele 22:00 și până pe 18 noiembrie 2020, intră în vigoare noi restricții suplimentare pentru combaterea pandemiei de COVID-19, sub denumirea de „blocare parțială intensificată”.În Regatul Țărilor de Jos se aplică o blocare parțială intensificată pentru o perioadă de 2 săptămâni. Măsurile adoptate sunt menite să reducă numărul contactelor sociale.

Sunt permise vizitele la domiciliu a maximum 2 persoane pe zi. Numărul maxim de persoane din locuințe diferite, care compun un grup, va fi de 2. Măsura se va aplica în spațiile interioare, dar și în exterior.

Numărul maxim de persoane la ceremoniile funerare este de 30. Numărul maxim de persoane la nunți este de 20. Se recomandă ferm munca de la domiciliu.

Pentru persoanele cu vârsta peste 13 ani, purtarea măștii în spațiile interioare publice (inclusiv în magazine) și în transportul public este obligatorie.

Toţi participanţii la actul de învățământ în ciclul secundar și învățământul superior vor purta o mască în afara orelor de clasă.

Localurile de tip horeca, restaurante, cafenele, baruri, rămân închise cu excepția hotelurilor (pentru persoanele cazate) și anumitor zone ale aeroporturilor. Este permisă livrarea la domiciliu.

Toate locațiile accesibile publicului se închid (ex. muzee, teatre, cluburi de sex, cazinouri, cinematografe, parcuri de distracții, grădini zoologice, piscine și biblioteci). Fac excepție hotelurile, centrele funerare, aeroporturile în zona de după controlul de securitate, iar locațiile care au o activitate mixtă vor închide secţiunea cu funcție de alimentaţie publică.

Magazinele cu amănuntul se închid cel târziu la ora 20:00. Magazinele alimentare pot rămâne deschise după ora 20:00 și se limitează numărul maxim de persoane permis în interior.

Nu este permis transportul sau consumul de alcool în spațiile publice între orele 20:00 și 07:00. Evenimentele sunt interzise, cu excepția protestelor, adunărilor și reuniunilor organizate conform prevederilor Legii evenimentelor publice.

În ceea ce privește practicarea sporturilor, aceasta va fi posibilă doar într-o măsură limitată. În cazul celor cu vârste mai mari de 18 ani, sporturile vor fi permise doar cu menținerea unei distanțe sociale de 1,5 metri și numai individual sau într-o echipă formată din maxim 2 persoane. Competițiile nu sunt permise.

Următoarele categorii sunt exceptate: Sportivi de performanţă de top care activează în locații desemnate (cum ar fi Papendal); Jucători de fotbal (inclusiv alți angajați din aceleași „nuclee” sportive) care activează în prima şi a doua divizie a campionatului; Pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani (sporturi de echipă și competiții reciproce cu echipe din propriul club permis).

În plus față de închiderea cantinelor sportive se vor închide dușurile și vestiarele. Lecțiile de grup vor fi interzise. Nu este permisă prezența publicului la competițiile sportive.

Se recomandă limitarea călătoriilor și evitarea aglomerației.

Leave A Reply

Your email address will not be published.