Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Atentate in Sri Lanka: autoritățile aeroportuare sunt în alertă maximă

0 328

Din nefericire, astăzi, 21 aprilie 2019, zi în care creștinii catolici (romano-catolici) serbează Paștele, 8 atentate cu bombe au avut loc în Sri Lanka. În urma atentatelor și-au pierdut viața peste 200 de oameni, iar peste 500 au fost răniți.

Atentatele au vizat 3 mari biserici și mai multe hoteluri de lux din vestita țară exotică. Sri Lanka este o destinație de vacanță căutată de milioane de turiști. Inclusiv sezonul 2 al showului Asia Express România s-a filmat, timp de 3 săptămâni, în Sri Lanka.

Atentate in Sri Lanka

După cele 8 explozii, autoritățile au instaurat legea marțială, fiind decretată starea de asediu de 12 ore. Guvernul din Sri Lanka a dispus blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate, care au lovit țara.

Totodată, circulația în orașe și între orașele din Sri Lanka este atent monitorizată de autorități. Au fost perioade când nu s-a intrat și nu s-a ieșit din marele orașe.

Aeroportul Internațional Bandaranaike (CMB) este operațional

Și autortiățile aeroportuare sunt în alertă maximă. Pe majoritatea aeroporturilor din Sri Lanka, traficul aerian a fost restricționat. Aeroportul Internațional Bandaranaike (CMB), principalul aeroport din Sri Lanka, a rămas operațional, dar cu securitate sporită.

Pasagerii care doresc să părăsească Sri Lanka, sunt rugați să se prezinte la aeroport cu minim 4 ore înainte de zbor. Doar cei cu biletele de avion valabile vor avea acces în terminalele aeroportului. Aceștia vor fi supuși unor controale amănunține. Inclusiv bagajele vor fi atent scanate și verificate. Pasagerii sunt obligați să prezinte pașapoartele și biletele la toate filtrele impuse de autorități.

Pentru turiștii români, care sunt acum în Sri Lanka, Ministerul Afacerilor Externe le reamintește că pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.

Leave A Reply

Your email address will not be published.